Igre bez granica na vodi i koncert Muzičke radionice

3
igre bez granica na vodi

Trećeg karnevalskog dana u petak 7. avgusta, u okviru XIV Internacionalnog ljetnjeg kotorskog karnevala 2015., na otvorenom bazenu održane su igre bez granica na vodi i predstavljanje karnevalskih grupa.

Nakon 6 takmičarskih igara, prvo mjesto zauzela je karnevalska grupa Karampana, druga je bila Za dešpet, a treće mjesto je osvojila karnevalska grupa Feral.

Nastupile su i karnevalske grupe iz Italije-Crispiano, Makedonije-Strumica i Srbije-Pančevo.

Karnevalska noć je na glavnom gradskom trgu zaokružena koncertom Muzičke radionice koja je proslavila 30 godina od osnivanja.

U subotu 8. avgusta od 21 sat je karnevalska povorka glavnom saobraćajnicom.

Slijedi karnevalska noć u starom gradu, uz bend Amadeus iz Dubrovnika na Trgu od oružja.

pogledajte video kako je bilo na prethodna 3 dana ljetnjeg karnevala u Kotoru:

Organizator “Fešta” Kotor.

3 KOMENTARI

  1. Vazda sam uživao na sve fešte sa Mutzičkom radionicom zato sam i sinoć došo da pozdravim njihov jubilej . Na žalost očekivao sam onaj naš kotorski mot i štimung koji su vazda davali a ne rok koncerat i neke pjesme strane , neko mrtvilo.Pošo sam ća ja i prijatelji oko 11 ipo a rekli su mi da je tek deset minuta na kraj oko po noća bilo malo njihove mužike i rasploženje. Može bit da su se bolje proveli oni u VIP LOŽU ali svi ostali malo dalje prije sega su loše čuli . Žao mi je da ovo nije uspjelo kako sam očekivao. Tivat mi je daleko Boga mi na ovo vruće.

  2. Nije ,nije počelo prije 30(tridesetak) godina(1985) ?! Zoran krije godine-od sebe? Počeo je davne 1965 godine u Prčanju-u KulturnoProsvjetnomDruštvu “Napredak”-Prčanj-kad je Zoran Steva Vasova Proročić,Vučedoljanin/desetogodišnjak-ćeklićki izdanak)-počeo da na jednoj promotivnoj muzičkoj priredbi-puha( svira) u trubu vojničku-rekvizit “KUD Napredak-Prčanj-u kojem su ponikli između ostalih: Bard Jugoslovenskog Glumišta Boro Begović,pa lokalni glumici:Toni Jozov Katelan,Mato Jozov Usanović,Toni Joza Rusković,Gracija Ivov Ivović,Nino Felića Grandis,Gracija Agusta Grandis,Milan Mišo Begović,brat Bora Begovića,mlađani Danko Tona Rusković… i ostali vrsni amateri glumci i muzičari Prčanja-koji su u ta vremena( i prije!) pronijeli slavu Pračnjskog amaterizma protkanim profesionalizmom-GENOM-na mnogim takmičenjima-uzimali nagrade i priznanja! Da,dio tog umjetničkog miljea je i Zoran Stevov Proroćić i majke Marije-rođene Radoničić(Biskupske Prčanjske stare famelje)-rođen i prohodao u čuvenoj Prčanjskoj ulici “LUKOVIĆ”-na ploče,koja se proteže od( kad je svijeta i vijeka)- Mondovog potoka-“lanterne”do Nogalje-stare ulice za vječna počijevala starih Prčanjskih kapetana do stare crkve Gospe od Prčanja! Koja danas oslikava-kako danas žive i uživaju Prčanjani-u sklađeno sve sa DUP-etima i …onih-čije potomstvo- i z v i r e-u t i č e do “roto culo”-oliti “culo roto”? Svih naselejnih-vjera,nacija,jezika,naravi,nagona i bome nasleđa..od zla oca i gorije matera-brez preudiciranja-koje je,od njih, više bacio na mater a ,ko na komišiju? Adio vi-i daj bože slavili i šegdesetgodišnjicu(60) i mene zvali-da vi jopet pričam-kako nam je bilo na pasanu šuplju godišnjicu od muzike i svirke sa i brez “nota i notara…”? Kažu onizi-koji nas znaju-i brez zaguljenijeh Pračanjana…?
    Zorane Proročiću,miritaš stimu ! Hvala ti,za sve što činiš-da nas otrgneš od muzeja i državnih arhiva..! Muzika život znači-a muzeji “grla od sijalica-brez sijalica-svjetlosti-koje odavno nema na našemu Prčanju-zahvaljujući tome što sunce zalazi na zapad…?!
    Uz pozdarv-neću reći svoje ime-jer mi fali 26(dvadesetšest)godina do stotine-da bi bio upisan u red Starih Prčanjana?!
    Jerbo,bolje da izgori selo-nego običaj…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].