Igor Popović: Bezbijednost građana prioritet

4
Igor Popović

Igor Popović

Službenici Odjeljenja bezbijednosti Kotor za kratko vrijeme bilježe značajne rezultate u suzbijanju kriminala na području kotorske opštine. Otkriveni su slučajevi teških krađa a brzom i koordiniranom akcijom Odjeljenja bezbijednosti Kotor i Interventne jedinice Centra bezbjednosti Herceg Novi lišeno je slobode pet lica, državljana republike Srbije zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo prinude u pokušaja.

Bio je to razlog da pozovemo načelnika kotorskog Odjeljenja bezbijednosti Igora Popovića i sa njim porazgovaramo o akcijama koje su, pravovremenom intervencijom uspješno okončane.

Skala radio: Gospodine Popoviću, za kratko vrijeme kotorska policija je uspjela da otkrije i uhapsi više počinilaca  krivičnih djela koji su djelovali na teritoriji opštine Kotor. Uspjeli ste da lišite slobode pet državljana Srbije za pokušaj inzude i prijetnje smrću.  Da li je akciji je  prethodila opsežna priprema?

Igor Popović: Dana 05. Avgusta 2014. godine u 01.sat i 30 minuta službenici Stanice policije Odjeljenja bezbijednosti Kotor su, u saradnji sa službenicima Intervente jedinice Centra bezbijednosti Herceg Novi lišili slobode petoricu državljana Srbije, među kojima je i bio i vođa navijača FK Crvena Zvezda Marko Vučković (36), zbog sumnje da su pokušali da iznude 250.000 eura od Milana Dragovića.  Osim vođe „delija”, tom prili­kom su uhapšeni i Beograđani Miodrag Paljić (36), Stevan Arnautović (46), Slobodan Govedarica (30) i Ivan Bogdanov (33), koji su takođe pripadnici te navijačke grupe.
Pomenuta lica su, uz krivičnu prijavu sprovedena Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru. Osnovni državni tužilac je osumlječena lica pustio da se brane sa slobode, a u saradnji sa Sektorom granične policije otkazan im je boravak u Crnoj Gori u trajanju od šest mjeseci. Izvođenju ove akcije prethodila je opsežna priprema, prije svega zbog prirode krivičnog djela.

Skala radio: Pored ove akcije otkriveni su i počinioci 11 krivičnih djela teških krađa na području Kotora. Kažite nam kako ste uspjeli da riješite ove slučajeve i učinite da se povrati sigurnost među građanima i turistima koji su bili predmet djelovanja kriminalaca.

Igor Popović: Odjeljenje bezbijednosti Kotor, u saradnji sa drugim službama, unazad par mjeseci permanetno prati devijantnu pojavu izvršenja krivičnih djela, krađe na području naše nadležnosti, sa posebnim akcentom na plažu Trsteno, Ploče kao i sitna džeparenja u starom gradu. Naša prisutnost na lokacijama gdje su izvršavana krivična djela urodila su plodom, tako da smo, zbog osnovane sumnje da je izvršio 11 krivičnih djela teške krađe na području opštine Kotor lišili slobode Z.P (28) iz Podgorice. On je iz putničkih vozila uzimao novac, mobilne telefone, tehničku opremu i mošku i žensku garderobu. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je Z.P. u prethodnom periodu izvršilo 5 krivičnih djela teške krađe na teritoriji Budvanske opštine i jedno Barske

Skala radio: Česti saobraćajni kolapsi u Kotoru stvaraju brojne probleme vozačima. Stanje se znatno popravilo od kada ste uveli saobraćajne policajce koji regulišu saobraćaj na ključnim mjestima i tako omoguće brži protok vozila. Primijetili smo da su na licu mjesta i njihovi šefovi, što, složićete se nije bio slučaj do sada.

Igor Popović: Sagledavajući saobraćajnu infrastrukturu i problematiku koju ona nosi, veliki broj vozila, plovila i turista čije je povećanje naročito izraženo tokom ljetnje turističke sezone kao i nepostojanja dovoljnog parking prostora, evidentno je prisustvo saobraćajnog zagušenja. Odjeljenje bezbijednosti Kotor je prepoznalo problem i aktivno se uključilo u njegovo prevazilaženje u skladu sa svojim kapacitetima i resursima. Na ključnim pozicijama vrši se regulisanje saobraćaja, putničkog i pješaka koje nadgledaju, prate i vrše koordinaciju starješine (komandiri) sa ostalim službenicima stanice policije.

Skala radio: Na intervencijama koje imaju poseban nivi opasnosti i značaja kada je u pitanju rasvjetljavanje određenih slučajeva redovno ste prisutni.

Igor Popović: Koncepcija rada Odjeljenja bezbijednosti Kotor se zasniva na praćenju  sveobuhvatne problematike u sprječavanju i rasvjetljavanju svih vidova opasnosti po građane u zoni odgovornosti OB Kotor. U cilju stvaranja bezbijednog ambijenta u našem gradu, svakodnevno se preduzimaju opsežne mjere i aktivnosti od strane svih službenika Odjeljenja bezbijednosti Kotor, u saradnji sa ostalim bezbijedonosnim službama. Naravno, u planiranju i realizaciji pomenutih mjera i radnji, aktivno sam uključen i ja, kao načelnik Odjeljenja bezbijednosti Kotor, kroz davanje smjernica i upustava za rad i prisustvo na terenu.

Skala radio: Da li gospodine Popoviću možemo da kažemo da su građani Kotora i sve brojniji gosti  bezbijedni i pod budnim okom službenika  Odjeljenja bezbijednosti Kotor?

Igor Popović:   U želji da naš grad funkcioniše i da se turisti i građani osjećaju bezbijedno i zadovoljno, aktivnosti službenika Odjeljenja bezbijednosti Kotor biće i u narednom periodu nastavljene. S tim u vezi mogu da poručim građanima Kotora i gostima da nemaju razloga da brinu kada je u pitanju njihova bezbijednost.

4 KOMENTARI

  1. Gospodine urednice uglednog radia i portala-ovim putom vas izvijescujem,da vise necu pisati za vas portal,jerbo kad kod ja pisem,potla mojega pišaja javljaju se popišani i apaju li apaju bogumi?
    Gospodine urednice ne ljutite se name..nego pod hitno zovite gospara Brana da izvrsi deratizaciju kotorskog akvatorija…na nacin kako to rabota kad posiplje po komarcima i pacovima..oliti misevima?!

  2. Dobro je e dođe ovaj Popović,jer da nebijaše njega-onaj ameriknski student-diplomac (džabe ga učiše Ameri..)bi zavio u crno Kotor? Oh i više hop….zeko hop….

    • A nijesi se smičut kaod ti je oban Amer bio. Gospodin Brđanin častan i obrazovan čovjek.Pred novim šefom bezbiojednosti novi su izazovi i polako sa komentarima o stručnosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].