Hendl će zauvijek ostati slušan, igran i voljen

5
Katarina Jovanović-sopranistica i festivalski orkestar KotorArta-a

Katarina Jovanović

Katarina Jovanović

Samo je operska heroina poput Katarine Jovanović sopranistice iz Beograda uz pratnju festivalskog orkestra KotorArta-a na čijem čelu je bio dirigent Nikolaj Lalov, mogla sinoć držati koncert i pažnju uz salve aplauza prepune i pretople crkve Sv. Eustahija u Dobroti.

Koncert pod nazivom “Hendlove Heroine” u okviru Don Brankovih dana muzike, ovogodišnjeg KotorArta, bio je prava muzička poslastica u izuzetno otežanim uslovima visoke temperature sa ventulama i programom za hlađenje u rukama brojne kotorske publike i gostiju.

A imalo je rašta izdržati, baš kao što je kako nam je kazala umjetnica, na momente neprijatno, a opet osjećate se tako da vam ne smije biti neprijatno, jer je koncert na takvom mjestu i tumači takvu muziku.

“Velika vrućina, a onda se nekako preživi sve i nađe snaga za posljednju ariju koju sam furiozno završila“, kazala je Katarina Jovanović za Skala radio.

Ona je sve komplimente uputila maestru Nikolaju Lalovu.

Što se tiče repertoara u pitanju su dvije heroine i dva heroja, ljudi jakog karaktera, ratnice i ratnici, čarobnice, kraljice koje imaju štoštada kažu u ovom starom i novom svijetu.

Zato Hendl ostaje i zauvijek će ostati toliko slušan, igran i voljen, poručila je umjetnica.

Sopran Katarine Jovanović je zvonio, a njena energija u furioznim djelovima arija činila je da se zaboravi vrućina i uživa u koncertu.

sa koncerta
Katarina Jovanović

5 KOMENTARI

  1. Otići ću jednom. Kuda? Ma kuda. Kada? Nikada.
    Čim đavo preciznosti došapne vrlo određena pitanja, maštanje nestaje. Ostaje tuga. Ostaje život oko nas
    Živimo na zemlji samo jedan dan ili manje. Daj mi snage da oprostim. Jer ko oprosti on je najveći. A znam zaboraviti ne mogu
    Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi. Izbrisati je da ne postoji, da ne boli. Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se merio onim što više ne postoji. Ovako se mešaju utvare i život, pa nema ni čistog sećanja, ni čistog života
    Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].