“Guliver” premijerno kao glavni projekat Kotor Arta

3
sa konferencije

Sa konferencije za medije Kotor Arta

sa press konferencije

Ovogodišnji 4. Međunarodni festival Kotor Art, počeće 1. jula predstavom za djecu “Labudovo jezero” Uličnog tetra iz Peruđe i trajaće do 15. avgusta.

Na bogatoj festivalskoj trpezi tokom mjesec ipo biće 107 programa, preko hiljadu ipo umjetnika i djece iz 25 zemalja.

I ove godine kotorsko kulturno ljeto odvijaće se kroz prepoznatljive segmente, Dječiji pozorišni festival, Don Brankovi dani muzike, Kotor Art teatar, Pisanje grada, Radionica arhitekture i Pjaca od filizofa.

Novina od ove godine je da se bogatoj porodici Kotor Arta pridružuje Festival klapa u Perastu.

Pokrovitelj Kotor Arta četvrtu godinu za redom je UNESCO, što se u zadnjih 50 godina nije dogodilo u svjetskim okvirima, kazao je Paolo Mađeli, umjetnički direktor Kotor Arta.

Stoga bi Kotor trebao biti  brend u čitavom svijetu, kazao je Mađeli.

Apsolutni kulturni događaj ove godine na Koror Artu biće predstava “Guliver” u režiji Petra Pejakovića, kao dar jubilarnoj 20. godišnjici festivala kotorskog pozorišta za djecu.

Ni ove godine neće biti duga, i pored malo sredstava u odnosu na broj i kvalitet programa, kazao je Mađeli.

Kotor ovih dana postaje internacionalno, univerzalno, opšte ljudsko središte, kazao je novinarima u ime =pštine Kotor i grada domaćina Nenad Radunović, sekretar opštinskog Sekretarijata za kulturu.

Od ukupno 300 hiljada eura, koliko je budžetom opštine opredijeljeno za kulturu tokom čitave godine, 180 hiljada odvojeno je za Kotor Art i pored siromašne ekonomske godine, kazao je Radunović.

O pojedinačnim segmentima festivala, bogatim programima i imenima svjetskog formata koji i ovoga ljeta stižu na festival govorili su Ratimir Martinović – umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike,  Petar Pejaković – predsjednik Fondacije kotorski festival pozorišta za djecu, Dijana Vučinić – koordinatorka projekta Kotor Aps i Milan Kovačević – umjetniččki direktor Festivala klapa Perast.

3 KOMENTARI

  1. Sjajno kulturno ljeto Boga mi u Kotoru kao da nije ekonomske kriza što se tiče programa od svega muzika, predstave, klape, i za djecu . gfilozofi, arhitekti kako čujemo na radio Skalu.

  2. Eto onima za koje se u Kotor ništa ne dešava. Možda im je malo ili ne razumiju ovu vrstu kulturne ponude.Oće li za sprovod opet?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].