Gubitak vode 85%, a Kotorani plaćaju najskuplji kubik u državi

15

Jagoda Berberović

Jagoda Berberović

U opštinskoj Direkciji za izgradnju i uređenje Kotora počelo je sprovođeje hitnih mjera za detekciju divljih priključaka i otklanjanje većih kvarova na vodovodnoj mreži.

Alarmantan je podatak da se u Novom naselju u Škaljarima gubi 13,4 sekundnih litara vode, a takođe su neispravni gotovo svi potisni vodovodni ventili na potezu Škaljari-Muo-Prčnaj-Stoliv, koji će se u ovoj akciji zamijeniti.

Ovo je za Skala radio kazala Jagoda Berberović, direktorica Direkcije.

Sanacija jednog dijela kvarova i evidencija divljih priključaka je završena u naselju Rakite u Škaljarima, rekla je ona.

Vodom iz Regionalnog vodovoda, koja se skupo plaća, snadbijeva se dio obale na potezu Muo-Prčanj-Stoliv gdje su izraženi veliki gubici izlivanjem vode, što predstavlja direktan trošak za gradski vodovod i opštinu.

Inače Kotorani plaćaju najskuplju vodu i kanalizaciju u državi, preko euro ipo po kubiku.

I pored 100 sekundnih litara vode koje Kotor dobija iz Regionalnog vodovoda ljeti i 50 litara u sekundi zimi, vode često nema zbog gotovo dnevnih kvarova na mreži koja je stara preko 40 godina.

15 KOMENTARI

 1. Munja ih pogfidila dje se sa vodom igraju da narod placa suhijem ylatom. To nema nidje u svijet takav javasluk i br eyobrayluk. To su fukare.

  • Radnici Vodovoda su svoje pensije zaradili radeci privatno po kucama i obavljajuci privatne poslove sa drzavnim materijalom. To gledamo vec 40 godina. I znamo ih sve. Svudje ih ima samo ne u njihovu firmu. A da su oni jedini.Svaki direktor koji dodje obrije sve sto moze i krene nepostenim putom. Mora se stat takvima na put.

 2. Vanja, hvala ti na savjetima,ali kako da budem kraći od njihovog kontinuiranog “rada”-krađe i prekrađe vode,građana,opštine, države i to sve za vrijeme od 23 godine, pa ovome dodaj patronat nad njima , od strane vladajuće klike-vlastele?! Vjeruj mi Vanja, kada oni sađu sa “tranpulina”, onda ću biti kraći, sažetiji, a možda neće biti potrebe za pisanjem-komentarisanjem.Za kraj,znaš li Vanja da Tužilac u Kotoru,ne priznaje da je Vodovod Kotor “obrijao” građane za više od milon evrića kroz onu krađu-naplatu takse na vodomjere(od 2000 do 2oo7 godine),za koje je 2005 godine Ustavni sud RCG utvrdio da je protivustavna i protivzakonita, i takvu Odluku opštine Budva stavio van snage!!! Pravo reci Vanja,može li kraće o istim stvarima koje stare sa nama,tačnije mi starimo a oni-one reuše,na čiju štetu-korist?????

 3. Kubik vode u Kotor skuplji nego litra vina. A ti lopovi oce li odgovarat…. Da vidimo sto se cinjelo sve ove godine za vodu kano da je suho zlato. U sva ta komunalna se krade samo tako i to je u sve gradove. Mene brat radi u vodovod u jedan drugi grad i kaze da su i tamo afere i kraduni veliki. Narod placa i ispasta DOKLE….

 4. Pa dobro, stari vodovod, stare cijevi, propustanja, smjene direktora,…. Zna li iko sto treba cinjet???? Nemozemo placat ani dobijat, neko ce nam jedan dan zatvorit vodu. Gubi se 800 litara na sat u Skaljare samo a to je oko 1200 eura tj oko 20.000 eura dnevno. Pitajte bilo koju Banku u Kotor jeli njima fali i 10 eura dnevno iz kase, a ovamo 20.000 Eura dnevno ide umore. Fino nema sto.
  Zna li iko kako se ovo moze sredit???Mi sto radimo za firme velikih gazdi, znamo rijesiti svaki problem perfektno, zna li iko ovo ovdje rijesiti???

  • Nemar, neodgovornost, nebriga, nestrucnost, nedisciplina, javasluk to su sve karakteristike top menadzmenta JKP Vodovod Kotor. Sram da ih je i stid ako imaju obraza galioti bezobrazni rasipnici neodgovorni i bahati.

 5. Ne radi se o onom v.d. direktoru, on je dobio ono što mu ga je klan prije njega ostavio, ta ostavite, svi znaju o kome se radi.

  • Što ćemo i koga ostavljat. Nikoga nijesmo ni uzimali da bi ga ostavljali. Samo lupeže bi trebalo sprovest u Spuž. Po svijetu su ljudu ža odje se rasiplje voda a skupa je kao zlato. Dje to ima.Sav taj rastur vode i gubitke neka platu top menadžeri dobri i sposobni. Neka prodaju sve što maju doma da ostanu samo u mutandine i oni i nihove žene i djeca da idu gologuzi pa da vidju kako će se igrat sa prirodnijem resursima sa vodom što život znači a po Afriku i Kinu umiru o žedji. Kako ih nije strah i kako se ne boje Boga to mi ne ide u glavu.

 6. Ne pamtim kada sam se zadnji put napio-nakitio/nadimio,ali ova vijest ,da Direkcija za izgradnju i uređenje Kotora,sprovodi detekciju divljih priključaka i otklanjanje kvarova na vodovodnoj mreži,dovela me je na ivici totalnog pijanstva?! Zašto? Pa ovakve vijesti nagovještavaju,bolje juče(ne sjutra) u JP Vodovod i kanalizaciju,koje je,prema ovim vijestima,umrlo i krivući sahranjeno,ne daj bože,i to o trošku naroda?! Podatak da su gubici vode 85 % nije tačan i istim se oće sakriti politika(propala) koja je dobrano uljegla u ovu”provaliju-katakombu” od preduzeća,čiji je menadžment po godinama rukovođenja stariji od vodovodih cijevi?! Lijek ? Prvo,da uđu Inspekcijski organi(Pulicija,Tužilaštvo-Istražni sudija,a bogami i DREK-Državna Revizorska Kuća države Crne Gore),da vidi kako što teče iliti istiječe iz kvarnih slavina i šupljih cijevi ,šupljega Vodovoda i šupljih podržavatelja-spasitelja, vode koja je ne najskuplja u Crnoj Gori nego u SFRJ-našoj bivšoj Domovini koju su ,upravo,ove i druge”Vodovodžije”svih specijalnosti sprcale-uništile, kao i sve čega su se u pasnih 23 godine dofatili?!
  Za slučaj,da je tačna vijest da Direkcija za izgradnju i uređenje Kotora radi što je javljeno,onda sigurno nas očekuje povećanje gubitaka vode na cijelih 200%,i dalje “životaranje” JP VIK,sve to o trošku naroda?!
  Gospođo Marijo Majo Ćatović,Vi ste ,konačno,na potesu i postupite po naređenju( Ne kao onaj Radonjić na “Žutoj Gredi” u Pješivcima 1988/89),Zakona Države Crne Gore,jer drugog izlaza nema nego da Vi odete,što bi ove “vodovodžije-kočničare” ohrabrilo da nastave đe su trenutno stali-u kašunu u Škaljarima,đe im Direkcija za izgradnju i (pre)uređenje Kotora pere,prepira i ispira njihove biografije,umrljanje dugogodišnjim neradom,trošenjem tuđeg i nezarađenog,i to sve pod patronatom partija kojima su vjerni i odani kao bijesne lisice maninitim “vlasnicima”?!!!

  • Dragi Jole za ubuduce te molim budi malo kraci u komentarima. Precerao si ga sa tvojim pisanjem.Dobri su ti ali se izgubis na siroko. Budi kratak i ne vazda spominjes iste stvari.

 7. Ne samo da je stara vodovodna mreža, nego ni tamo gdje je prošla nova vodovodna cijev, kao u Dobroti na putu pored mora, priključci su i dalje preko stare cijevi od 2 cola koju je još Austrija ovdje postavila. Vodovod čeka da sami građani montiraju svoje priključke na novu cijev iako su po zakonu obavezni da izgrade priključak sve do sata. Sada će navodno da sve priključke postave na početku ulice, zajedno sa satom i građanima ostaviti da se nanovo priključuju sa cijevima do kuće. Nema što, nasljedstvo klana je i te kako prisutno kod njih. Sebi su osigurali lijepu penziju a vodovodu i građanima što je preostalo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].