Gubici na mreži smanjeni, ali i se dalje teško otkrivaju nelegalni priključci na vodovodni sistem

0
gubitak vode zbog dotrajale mreže

Gubici vode na mreži

Kotorska  opština više neće imati problema sa slanom vodom, jer je iz Regionalnog vodovoda zahvaljujući investiciji Opštine Kotor vrijednoj 35.000 eura u lokalnu mrežu u zavisnosti od potreba i po procjeni Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, moguće isporučiti cjelokupnu projektovanu količinu slatke vode od 200 litara u sekundi.

Ono što ostaje problem je zastarjela vodovodna mreže i gubici koje ona prouzrokuje.

U odnosu na minule godine kada je gubitak vode na mreži bio oko 85 %, sada je za desetak posto smanjen što je još uvijek vrlo visok procenat.

Kvarovi i propusti vode su detektovani u dobrom dijelu, ali da bi se zamijenila vodovodna mreža potrebna su velika finansiska sredstva, kazao je za Skala radio Dragan Roganović, direktor JP Vodovod i kanalizacija Kotor.

Kandidovani su određeni projekti i urađen eleborat po zonama gubitaka na vodovodnom sistemu.

Uz pomoć Opštine kroz postojeće investicione aktivnosti na području Dobrote je zamijenjen cjevovod i na potezu od otvorenog bazena do kampa gotovo nemamo gubitaka vode kazao je Roganović.

Izražen je i problem divljih priključaka ali, kako je kazao direktor Roganović, to je složen proces i zahtijeva vrijeme za njegovo rješavanje.

Gradonačelnica Marija Ćatović je kazala da će Opština i Vodovod zajednički raditi na rekonstrukciji vodovodne mreže koja je na nekim mjestima zaista u katastrofalnom stanju.

Krenulo se u posao, koji sada treba nastaviti dok se ne mreža ne sanira u potpunosti, zaključila je Ćatovićeva.

Na pitanje Skala radija o rješavanju problema divljih priključaka, Roganović je odgovorio da je JP Vodovod i kanalizacija energičnije nego ikada počelo da se bavi ovom problematikom.

Ovaj problem nije lako riješti, jer ga izuzetno težava ulazak u privatne posjede, a podrazumijeva i podnošenje krivičnih prijava što je takođe procedura koja zahtijeva vrijeme.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].