Gradonačelnica protiv kamenoloma na prostoru predviđenom za turističko naselje

3

Marija Ćatović

Marija Ćatović

Peticija protiv rada kamenoloma u Lješevićima i Vranovićima, koju je potpisalo oko 750 mještana, danas je predata gradonačelnici Kotora Mariji Ćatović.

Gradonačelnica je protiv rada kamenoloma u Grblju.

Ona je za Skala radio kazala da treba striktno poštovati plansku dokumentaciju, što znači da ako je prostornim planom i države i opštine, kao i nižim urbanističkim planovima predviđeno turističko naselje, tu nema mjesta kamenolomu.

Opština će tražiti da se storniraju izdate dozvole za eksploataciju kamenoloma preduzećima “Briv” i “Račica” u skladu sa planskom dokumentacijom, kazala je Ćatovićeva.

Ona je podsjetila da je na ovu temu zakazan sastanak sa ministrom ekonomije, a sa ministrom turizma i uređenja prostora već je održan sastanak na kome je zaključeno da se striktno poštuju planovi.

Tražiću od nadležnih da tako i urade, poručila je predsjednica opštine Kotor.

3 KOMENTARI

  1. Nije bitno sto bih ja. Bitnije je sto gradonacelnica kaze da je protiv svih ovih stvari koje ce se, moje je misljenje, na kraju sve one realizovat.
    Da li su te infrastrukture korisne, tesko je ocjeniti sa informacijama koje imamo za sada, ali je valjda jasno da se kose sa strategijom odrzivog razvoja i razvoja turizma za koju se vlast, navodno, zalaze. Ili ne, chief?

  2. Ti bi Gogo da svoje smeće odlažeš na deponiji u drugoj opštini,po mogućnosti u PG kao i do sada uz ogromne troškove,a žao mi je, podmorski kabal za kojim Hrvatska bezuspješno lobira već deset godina dobiće Crna Gora,a naopštini je Tivat da izpregovara najbolju nadoknadu za prateću infrastrukturu

  3. Dzaba sve te peticije, Grbalj i kotorska opstina ce dobiti deponiju, kamenolom i elektricni kabal sa pratecom velikom trafostanicom. Nema sto, sve cisti primjeri odrzivog i razvoja u svrsi turizma.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].