Gradonačelnica Marija Ćatović primila ambasadora Estonije Artija Hilpusa

3
Marija Ćatović sa estonskim ambasadorom

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović primila je ambasadora Republike Estonije za Crnu Goru, Artija Hilpusa, kome je ovo druga posjeta Kotoru.

Ambasador je bio naročito zainteresovan za privrednu aktivnost i najznačajnije djelatnosti stanovnika kotorske opštine.

On je kazao da bi turisti Estonije, prilikom boravka u Kotoru uživali u prirodnim ljepotama, ali i brojni kulturno-istorijskim spomenicima.

Ambasador Arti Hilpus se osvrnuo i na kvalitet i ukus naše mediteranske kuhinje, izuzetno kvalitetnih vina i mogućnost njihovog izvoza na inostrano tržište.

Estonski ambasador očekuje dalju uspješnu saradnju dvije zemlje i nove susrete koji će biti usmjereni ka tom cilju.

Gradonačelnica Ćatović je visokog gosta upoznala sa razvojem turizma, kao ključne privredne grane i izuzetnom tradicijom pomorstva.

“Uspješna je i proizvodnja kliznih ležajeva u fabrici Daido metal, koja je u japanskom vlasništvu, trgovina nafte i naftnih derivata u vlasništvu grčke kompanije, kao i tradicionalna proizvodnja maslinovog ulja i proizvodnja vina”, navela je Ćatovićeva.

3 KOMENTARI

  1. Eto brzo će biti planska dokumetacija na dnevnom redu. Pa da vas vidimo na djelu investitori, nije niko protiv investitora.

  2. Državljani Estonije, Irske, Engleske, Rusije, Njemačke… nezadovoljni jer su uložili svoj kapital koji je zamrznut zbog sporog rješavanja i izrade planske dokumenatacije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].