Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović u Briselu

2
Marija Ćatović u Briselu

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović učestvovala je na prvom sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora Komiteta regiona Evropske unije i Zajednice opština Crne Gore, održanom u Briselu.

Zajednički savjetodavni odbor koji okuplja članove Komiteta regiona, kao i predstavnike lokalnih vlasti Crne Gore, formiran je odlukom Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU.

Novoosnovano tijelo ima za cilj promovisanje dijaloga i saradnje između regionalnih i lokalnih vlasti EU i lokalnih vlasti Crne Gore.

Ovakvim vidom saradnje crnogorske lokalne vlasti se pripremaju za budući rad u okviru EU nakon prijema u članstvo.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Podgorice dr Miomir Mugoša koji je izabran za kopredsjedavajućeg odbora sa crnogorske strane, Cetinja Aleksandar Bogdanović i predsjednici opština Bijelo Polje, Pljevlja, Tivat i Plav –  Aleksandar Žurić, Miloje Pupović, Miodrag Kankaraš i Orhan Šahmanović.

Na sastanku je usvojen poslovnik i program rada do 2015. godine.

Učesnici su zajednički razmotrili pitanje rastućih apsorpcionih kapaciteta evropskih pretpristupnih fondova na lokalnom nivou u Crnoj Gori.

To je jedno od važnijih pitanja u pregovorima vezano za naredni finansijski okvir, kao i ključno pitanje u periodu ekonomske krize.

Šef Misije Crne Gore u EU ambasador Ivan D. Leković izrazio je nadu da će Zajednički savjetodavni odbor funkcionisati kao otvoreni forum za razmjenu mišljenja, širenje informacija i novih inicijativa koje treba značajno da doprinesu toku pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji.

2 KOMENTARI

  1. Lijepo Vas je vidjeti gospođo Ćatović na međunarodnim političkim skupovima. Kotoru je upravo tu mjesto a ne u kanižele đe zaudara od ljudke malograđanske pakosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].