Gradonačelnica da smijeni Radnu grupu za borbu protiv korupcije

12
korupcija

Radna grupa za izradu i praćenje realizacije Programa borbe protiv korupcije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije Opštine Kotor obrazovana je Rješenjem predjednice Marije Ćatović 03. 11. 2008. godine.

Radnu grupu čine: glavni administrator Đorđije Vukčević, odbornici DPS-a, SDP-a, SNP-a, NS-a Đuro Perović, Jovica Latković, Milorad Vukšić i Emil Kriještorac.

Tu su još i Sekretar sekretarijata za urbanizam Slavica Vojinović, za imovinsko pravne poslove Simeona Begović, Ljlja Radunović predsjednica NVO “Eko centar Delfin”, Slavko Mandić direktor Skala radija, predstavnica Poreske uprave Crne Gore Biljana Peranović i rukovodilac kotorske Ispostave policije Zoran Brđanin.

Radna grupa je održala 14 sjednica od svog osnivanja.

Poslednju 15. avgusta 2011. godine. Tada je koordinatoru predočena i anketa koju je uradilo Skala radio koja je pokazala veliko nepovjerenje građana kotorske opštine u rad ove Radne grupe. Podsjetićemo, od 855 anketiranih, 753 ili 88% je izrazilo nezadovoljstvo, 79 ili 9% anketiranih je izjavilo da za Radnu grupu nikada nije čulo, a svega 23, ili 3% je kazalo da je zadovoljno radom.

Na sjednici održanoj 15. avgusta prošle godine čulo se i mišljenje većeg broja članova Radne grupe koji su izrazili nezadovoljstvo dosadašnjim radom, uz konstataciju da je najbolje da gradonačelnica, na čiju su inicijativu i sazvane dvije posljednje sjednice, promijeni sastav Radne grupe.

Pozvali smo danas glavnog administratora kotorske opštine Đorđija Vukčevića, koordinatora Radne grupe sa idejom da od njega dobijemo odgovor da li je vrijeme da podnese ostavku na mjesto prvog čovjeka ovog organa.

Smatrali smo da isto treba da urade i članovi Radne grupe, ali kako više od 9 mjeseci sjednice nije bilo onda to treba da uradi gradonačelnica po hitnom postupku.

Koordinatora Vukčevića nijesmo dobili jer je na godišnjem odmoru.

Za njega smo imali i pitanje zbog čega je više rješenja Komunalne policije poništio kao drugostepeni organ, ali i neka druga iz njegove nadležnosti.

Ostaje za čuđenje zbog čega Radna grupa nije bila znatno aktivnija, a koordinator ih, makar jednom mjesečno, kako je na jednoj od sjednica i zaključeno, sazivao, ako se zna da je ovo tema od posebnog interesa za našu državu, a realizacija jedan od preduslova ka bržem putu u Evropu?

12 KOMENTARI

 1. Ima nas opet neznanje na djelu. Vidim koliko znate o kulturi koja je ovih godina na mnogo većem nivo nego ranijih.Sjetimo se Kotor arta, brojnih pozorišnih predstava, kvalitetnih koncerata, književnih večeri, likovnih izloižbi.Dječijeg festivala, smotre mode i još na stotine programa. To je bogatstvo o kome drugi pričaju. A MAndić je u Savjetu predsjednik koje je savjetodavno tijelo. Neka samo tako nastave. Ne budite zli kad ne znate o temi ništa osim želje na nekoga napadate po svaku cijenu. Dajte vi neki prijedlog. Da ga čujemo.

 2. Ja sam član te radne grupe.Tamo je najaktivniji bioMandić. On je i traćio da se smijene svi zbog nerada prvoga čovjeka koji daje smjernice. Nije bio nikakav čka DPS komisije jer se to tako nije biralo. Žao mi šti vam pušta komentare a neće da vam odgovori.

  • Zar Vi stvarno mislite da oni koji su stvorili ambijent za korupiju i koji su u njoj učestvovali, mogu biti faktori koji će se boriti protiv iste? Žao mi je moje države za koju sam svim srcem glasao 2006. godine. Kako su tada stvari stojale, sa svim kapitalom koji je stigao mi smo trebali biti Zlatna Gora. Kapital od svih privatizacija je pošao znamo đe, i ostade nam Crna Gora da crnja ne može biti. I da to bude malo, stvorili smo fakultete koji se završavaju preko noći, uz uslov članstva kod Velikoga brata, stvarajući nepismene (ali bukvalno nepismene) mlade ljude. NE shvataju ti mrčni studenti da će se ipak nekad vrijednovati znanje a ne diploma. Da nismo daleko odmakli dokaz su i mnogi komentari ovdje kojima je najvažnije nacionalno pitanje. Kao da će imm Srpstvo, Crnogorština ili što drugo hleba donijeti. Ovaj narod jeste stoka kojom su manipulisali i 90-tih, a isto se dogadja i danas. Shvatićemo da su nas pokrali tamo neđe 2035-te godine. Jadni nam potomci!

 3. Vuk, ti si običan glupan. Skala radio je privatni mediji a Slavko Mandić vlasnik. Ko njega može da smijeni? Slušam Skalu od prvod dana. Ja čujem da Mandikć ne dozvoljava vama Srbima ostrašćenima da divljate. Napiši u čemu do sad nije u pravu. Pošalji tijelu za samoregulaciju primjedbe a ne lupetaj gluposti.

  • Nisam baš siguran da je Vuk glupan!!! Umijete li Vi pročitati da je i Slavko Mandić u toj (ne)radnoj grupi? Nije spomenuto da ga treba maći sa mjesta direktora Skale, već iz neradne grupe! A što se tiče ostaloga, tačno je da Skala piše o stvarima koje valjaju i nevaljaju (ovih drugih je znatno više), ali je isto tako tačno da je Slavko Mandić savjetnik Ćatovićke za kulturu, ma mi se čini da je kultura u Kotoru, počev od institucionalne pa sve do personalne, na najnižim granama u istoriji našega grada. Tužno i pretužno! Ne branite ono što i ćoravi danas u Kotoru vide.

  • obicno ne komentarisem replike ali vama cu da odgovorim. Slavko MAndic je izabran u komisiju kao DPSovac i kao podrzavalac lika i djela Mila Djukanovic. To sto je privatnik i sto piljari je njegova stvar. a sto se tice Srba, malo sovinizma nije na odmet da komentar dobije na tezini. Nije Slavko valjda dosao iz Veljeg Kopita kod Danilovgrada da smiruje kotorske Srbe da ne divljaju.

 4. lopovluk na sve strane
  naprijed Skalo, prozivajte sve ovakve primjere
  uz dobru muziku, informativni program vam je takodje odlican

 5. Ko je još podnio ostavku iz vlasti, što vam je ? Ma nešto isto smrdi meni se čini. Mandiću ti si tamo biće iu ime medija? nije mi jasno

 6. Boga mi nešto se valja iza brda zvanog korupcija i mito u Kotoru gradu.Radio Skala bravo,samo da vas ne progone zbog javog iznošenja stvari i šporke rabote od lupeškoga posla.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].