Građevinske dozvole obavezne za lokalne objekte od opšteg interesa

7
Kotor

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Nacrt odluke o izgradnji lokalnih objekata od opšteg interesa na području kotorske opštine, koji su usvojili odbornici lokalnog parlamenta na posljednjoj sjednici, na javnoj raspravi je do 30. marta.

Ovom odlukom su propisani uslovi i postupak građenja, postavljanja i uklanjanja lokalnih objekata od opšteg interesa na prostorima koji nijesu obuhvaćeni detaljnom planskom dokumentacijom, kao i prostorima u zahvatu plana, ali gdje objekti nijesu predviđeni.

Lokalnim objektima od opšteg interesa se smatraju opštinski putevi, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, podzemni i nadzemni prolazi, ulice u naseljima i trgovi, zatim javne zelene površine, parkinzi, javne garaže, pjace, javne rasvjete, telekomunikaciona infrastruktura, kao i objekti ruralnog razvoja, poljoprivredni, seoskog stanovanja, objašnjava za Skala radio Slavica Vojinović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam.

Lokacije za ove objekte sa urbanističko tehničkim uslovima određivaće se skupštinskom odlukom osim za objekte ruralnog razvoja za koje će lokacije izdavati ovaj sekretarijat u skladu sa namjenom i smjernicama iz prostornog plana opštine Kotor.

Za izgradnju ovih objekata na osnovu zakona obavezno je izdavanje građevinskih dozvola, pojasnila je Vojinovićeva.

7 KOMENTARI

  1. Od Glavatičića do Krimovice neki Rusi samo razledaju i slikaju evo nekoliko dana. Društvo im pravi neki naš čovjek valja će da kupuju zemlju.

  2. Ja sam zelio da gradim na Glavatima, a rodjak u mjesto Popovići i tada nam je rečeno nismo u zoni seoskog podrucja. Katasrofa! Na Glavatima od te zone sela sam 150m i razmišljali smo da pocnemo da gradimo ali sad ću tražiti dozvolu to je dobro za sve nas u ovom seoskom području. Naši kažu ima dosta investitora koji bi gradili na Glavatima, Kovačima, Zagori, Višnjevo o Kubasima i Krimovici da ne pricamo. Budva je pametnija od nas i naše opštine! Đe ste pametnjakovići bili do sad.

    • Prijatelju dobro ces se nacekati da dobijes dozvolu kad si izvan seoskih granica. Tu je problem jer su sela zbijena, a opstinari se drze granica kao pijan plota. Pojavis se da gradis nema plana nizeg reda i sta onda? Sekretarijat nema sluha i eto nemas druge nego da gradis na brzinu, na divlje, kao svi ostali u ruralnom podrucju

  3. Koliko je ljudi kojI zele da grade ali se boje rusenja bez gradj. dozvole. Izdajmo ljudima dozvole u ruralnom podrucju i naplatimo komunalije.

  4. Da li ovo znaci da cemo moći da dobijamo UTU i građ.dozvole na seoskom području đe nema planske dokumentacije. Opštino sve pohvale!!! Ovo ste ranije trebali da donesete.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].