Građanska inicijativa 21. maj: URA pravoslavnu duhovnost svela na srpsku patrijaršiju

0

Nova vlast nastavlja da radi na obmanjujući i zakulisni način, naveli su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Parlamentarna većina je došla na vlast tvrdeći da će transparentnim, otvorenim i inkluzivnim radom doprinijeti demokratizaciji i evropeizaciji društva. Međutim, svakim danom se sve više potvrđuje u kojoj su mjeri to bile neiskrene političke poruke. O tome neupitno svjedoči Odluka o kriterijumima za dodjelu državljanstva koju je Vlada donijela “ispod žita”, kao i pravno i politički kompromitujuća revizija Zakona o registru prebivališta i boravišta. Ili, Abazovićeva improvizovana, skrivena i antievropska izmjena Zakona o državnom tužilaštvu. U tom mutnom nizu je i najava potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, koji je očigledno kreiran u Beogradu, pri čemu će crnogorski premijer bez trunke srama prihvatiti da legitimiše tuđe klerikalne i političke interese. I sve to uz podršku URE koja je pravoslavnu duhovnost, da se ne zamjeri svojim manastirskim saveznicima, svela na srpsku patrijaršiju, lamentirajući o jednakosti vjerskih zajednica i pritom namjerno zaboravljajući da CPC prije ima pravo na Temeljni ugovor nego li bilo koja beogradska episkopija u Crnoj Gori”, navode Miodrag Živković, Ljubomir Filipović i Rade Bojović.

Ali, poručuju, parlamentarna većina i njena otuđena izvršna vlast treba da već sada znaju da će sve ove prikrivene i dvolične radnje biti razlog za buduće poništenje zakulisnih propisa i raskid štetnih ugovora.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].