Građanska inicijativa 21. maj: Besplatna pomoć građanima koji se u novim okolnostima osjećaju oštećeno i obespravljeno

0

Građanska inicijativa 21. maj je formirala je pravni tim koji će pružati besplatnu pravnu pomoć građanima koji se u novim okolnostima osjećaju oštećeno i obespravljeno, a koji dobijaju prijave i zbog nošenja crnogorskih zastava u državi Crnoj Gori.

U pravnom timu Gi 21. maj su advokati Nikola Belada, Vukašin Šimrak, Željko Jočić, Boris Marinović, Milena Iljazi, Velija Murić, Orle Marković i Zoran Milić.

U obrazloženju zbog čega se GI 21. maj odlučila za formiranje pravnog tima navodi se da klerikalna i antisekularna vlada, koja je formirana pod pokroviteljstvom Srpske pravoslavne crkve, svojim činjenjem opravdano izaziva nezadovoljstvo i bojazan građana Crne Gore koji sebe ne vide kao dio srpskog sveta.

“Sve je više onih koji zbog svog nacionalnog i vjerskog opredjeljenje trpe pritiske, prijetnje, maltretiranje i fizičko nasilje, kao i otkaze i profesionalne degradacije, a na šta se oglušuje aktuelna vlast, zainteresovana samo za zaštitu ljudi koji ovu vladu vide kao oslobodilačku”, zaključuju u GI 21. maj.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].