Gost Mladen Lučić, direktor Lučke uprave Crne Gore

67
Mladen Lučić

U ŽIŽI – Mladen Lučić

poslušajte emisiju

Emisiju uređuje i vodi Slavko Mandić

U ŽIŽI – gost aktuelnog trenutka – neđeljom u 11, repriza od 18 sati

67 KOMENTARI

 1. Blago nama svima sa ovakvim “kotoranima“, “bokeljima“ i novinarima.
  Veliko hvala GMK i svim njenim clanovima na svemu sto su cinjeli za nas KOTORANE i BOKELJE do sad, a i za sve ono sto ce ubuduce cinjeti.

 2. Ovo je užas! svako svoju priču… i što će biti sa svim ovim komentarima kada se ohladite … ništa… bilo pa prošlo… ništa se neće promijeniti… idemo dalje…. svako ima pravo da iznese svoje mišljene, to ste uradili i oladite malo!

 3. Gospodine Mandiću
  Član sam Gradske muzike 25 godina i za to vrijeme nijesam doživio ovako nešto kao što je Vaša izjava u emisiji” U žiži”emitovana 06.03..2011.Vi nijeste definitivno osoba koja je kompetentna da čuva tradiciju grada Kotora što ste dokazali svojom neprofesionalnošću.Najviše me je zasmijala,a odmah zatim razočarala Vaša izjava u kojoj kažete,citiram.”Jer, siguran sam nijesu svi članovi istog mišljenja,pogotovo ako se zna da dio Gradske muzike učestvuje i na nekim manifestacijama đe baš ne dolaze svi koji dobro misle našoj državi i njenom nastojanju da čvrsto korača putem evropskih i evroatlantskih integracija”.G-dine Mandiću Gradska muzika je jedina organizacija koja je u najgorim vremenima za suživot na ovim prostorima dala svoj doprinos na uspostavljanju što harmoničnijih odnosa,koji su bili dosta narušeni, a vi nas navodite kao smetnju Crnoj Gori na putu ka Evropi.
  Ako ste tako sigurni navedite članove muzike koji nerado učestvuju na tim “antidržavnim” manifestacijama i navedite te manifestacije.
  Žalosno je na koji način podilazite vlasti da biste kao takvi-neprofesionalni,opstali.

  • Podrška, Vesko, g-din Mandić nema moralnog kredibiliteta da nam popuje ko želi dobro Crnoj Gori a ko ne.
   Bar ne javno.
   Kao da smo svi kratkog pamćenja.
   A ne tako davne 1992.godine, na jednom predizbornom mitingu u Radanovićima, g-din Mandić prati lidera jedne ugasle stranke, koji pred mikrofonima pozivaše Grbljane da prodaju krave i kupe kalašnjikove!
   Srećom, pametni Grbljani ga ne poslušaše.

   • he he bas sam se nasmijao! kakvih sve strucnjaka imamo i sto sve znaju, ali samo ovako da se jave i kritikuju i pricaju gluposti, zato je nas grad ovakav kakav je… a kad treba nesto konkretno i na djelu se pokazati nema nikog, kao sto je i ovaj slucaj sa Altairom… Napred SKALO, kako boli kritika, prosla su vremena hvale… hocemo otvorene medije, a evo pokazujete svi da smo jos u komunizmu

 4. @Kapo
  Zahvaljujem na odgovoru i prihvatam javno izvinjenje…
  Iskreno zelim da sto prije ozdravite.
  Manje-vise nema te porodice koja nema neki zdravstveni, familijarni, finansijski ili vec neki drugi problem ali ipak desavanja oko naseg grada zabole…
  Sve kritike s moje strane su bili dobronamjerne jer nekako mi se cini da ste i vi bojkotovali karneval, medjutim prije svega ste na taj nacin bojkotovali sebe kao sto su sebe bojkotovale i ostale grupe ali su ipak pojedini izasli vidjet povorku, licno sam ih vidjela…. Valjda su htjeli da likuju ali su se presli…
  Ne znam tacno kako stoje stavri ali valjda imate pravo imenovat zamjenika, ukoliko ga vec nemate, pa kad vam bilo koje obaveze ili problemi ne dozovljavaju da date 100% sebe, onda to prepustite zamjeniku…
  Nesporazum izmedju NVO Festa i Gradske muzike je prouzrokovao negativne reakcije i osudu… Smatram da ste svi dovoljno pametni, zreli i dovoljno sirokih shvatanja da cete na kraju spustit loptu i prevazici ovaj problem…
  Ljep pozdrav

  • Nika,
   raduje me vaš komentar. Ovo je sada atmosfera u kojoj se oboje ljepše osjećamo i komuniciramo. Vi ćete,kao i zainteresovani građani čuti sve o problemuj,koji nije između Fešte i Gradske muzike Kotor,već između Radio Skale i GMK. Ja nijesam bojkotovao manifestaciju ,jer sam sa Tri kvarta svirao i na Maskembalu u Bečićima i na Karnevalu na trgu. Žalosti me ovakva situacija,podjela po svim segmentima,pa čak i po pitanju jedne predivne manifestacije kao što je Karneval.
   Hvala na lijepim željama. I ja se nadam ljepšim danima i boljitku za sve nas. Nakon kiše ,uvijek dođe vedar dan,pa će i nama svanuti. Raduje me i ovolika reakcija građana,i članova GMK. Bilo pozitivno ili negativno,ipak znači da Kotorane interesuje Gradska muzika,i da svako iz svog ugla rarmišlja o nama. I to je bolje od totalne nebrige. Hvala

   • i jedna i druga strana neka se preispitaju a što se tiče pisanije ovđe se samo javljaju članovi gradske muzike koje begović instruiše.Prekinite vidite li što se dešava u svijetu a vi sramota, o glupardijama i prdalijama.
    Skala barem uoči zbori za sve muke i probleme u Kotor ali mi nijesmo naučili na to nego po bokeški . Daleko smo mi jadovi od evrope o entuzijazmu tek da ne zborimo.Prekinite tako vi Boga

    • Poštovana Sanja M. govorim isključivo u svoje ime. Odje se javljam jer sam kao član Muzike prozvana. A što se tiče instruisanja, možda ste Vi tome podložni ali ja sigurno nisam. Spremna sam da čujem svačije mišljenje, da ga uvažim., ali mislim isključivo svojom glavom. Možda ste Vi navikli da vam neko instruiše, ali nemojte vrijedjati nas ostale. I predlažem da Vi organizujete neku humanitarnu akciju za nesretne u Svijet (pošto ste toliko zabrinuti, a mi ostali nismo), i ja obećavam da ću biti prvi donator. Podjite od sebe i razmislite kako ste i kako možete pomoći gradu, a ja ću pristati na Vašu INSTRUKCIJU i odmah Vas podržati. Potpisujem punim imenom i prezimenom. Živjeli!

   • Kapo,
    smijesne su insinuacije da Skala ima nesto protiv Gradske muzike ili protiv vas, koliko mogu da zakljucim iz vase prepiske s g-dinom Mandicem!
    G-din Mandic je sigurno revoltirano reagovao, pa imajuci pravo na autorski komentar javno iznio svoj stav! Ne vjerujem da tu ima iceg licnog!
    Njegovo misljenje dijele brojni gradjani…nijesu svi bili upceni u detalje prepiske izmedju GMK i NVO Festa ali su se pitali dje je GMK da prodefiluje rivom?! Tu je cijela zamjerka i cijeli problem.
    Nemojte sad pokusavat prebacit lopticu izvan vaseg dvorista! Pokusavate da opravdate vas propust ali neuspjesno! Misljenja sam da ste vi kao kapo GMK i kapo NVO Festa (Bajro) oboje napravili propust i to prije svega trebate vas dvojica da rijesite. A dozvolite da drustveno odgovorni pojedinci iznose svoj stav pa makar vas i pecnuo…

    • tako je Lara!!!!!! ovdje je rijec o greskama i Vlada i Bajra. Znaci dva covjeka. a ne gradske muzike i Skala radija ili nekog treceg. Bezveze se raspravljate! Vlado je noc uoci karnevala svirao na maskenbalu tako da su se mogli i dogovorit ili ne, i sigurno su znali sve oko nastupa, ali ni jedan ni drugi nisu se puno uzbudjivali, niti su pokusali ista dogovorit, Isti Vlado je svirao na karnevalu, tako da krivce u njima trazimo i neka to sada rijese…jer kako vidimo imaju dobru saradnju do sada, pa sto ovo bi…. malo se igraju oboje sa svima nama!!!!!!!

     • Ma, svima nam je jasno da je Begovic stvarno zelio da ucestvuje u povorci, da bi se lako dogovorio s Bajrom. Uostalom, Begovic, kao pametniji i mudriji (za kakvog sam ga drzala) mogo je prodefilovat rivom pa poslije rijesit nesporazum s Bajrom jer gradskoj muzici je mjesto na gradskim desavanjima! Zna to i Begovic odlicno nego se pravi lud pa nam pise dje je bio i dje nije zbog zdravstvenih problema, a imao dovoljno zdravlja da ucestvuje u Becicima i na karnevalu sa Tri Kvarta!!! Zar on misli da smo pali s Mars da progutamo njegovu pricu?!

 5. Kao dugogodišnji član NVO Gradska muzika Kotor 1842, izražavam duboku zgoženost na sve zlonamjerne komentare ovdje postavljene. Gradjani Kotora koji nemaju pojma što je GM i nemaju pojma što su kotorske fešte daju sebi za pravo da prozivaju ili komentarišu, ali ništa nova. Zato se svi skupa i nalazimo dje smo. Koliko je od vas draga gospodo ikad stavilo masku (mislim na maskembal, vidim da je ovdje stavljate konstantno) i izašlo da podrži kotorski maskembal i karneval? Koliko vas je članova Bokeljske mornarice? Koliko vas je došlo na ovogodišnji maskembal? Nikoliko, bila sam prisutna. Koliko vas dolazi kad je papalada ala maka? To već znate. Pozdrav do sledećeg KARNEVALA!

  • tako je Danijela, ali besspotrebno je da se raspravlja, jer kako sam vec napisala greska je u relaciji Vlado – Bajro, a vi ste kao i Skala dio njihove igre. Ponovicu… Vlado je noc uoci karnevala svirao na maskenbalu tako da su se mogli i dogovorit ili ne, i sigurno su znali sve oko nastupa, ali ni jedan ni drugi nisu se puno uzbudjivali, niti su pokusali ista dogovorit, Isti Vlado je svirao na karnevalu, tako da krivce u njima trazimo i neka to sada rijese…

 6. Gospodine Begoviću,
  Potpuno je jasno da nijeste navikli na javne kritike. One iza leđa moguće lakše podnosite. Kazao sam Vam otvoreno što mislim a Vi ste od toga pokušali napravit svakidašnju jadikovku. Nijeste bili u karnevalskoj povorci a kotorskoj Gradskom muzici je tamo mjesto. To je činjenica, sa novcem ili bez njega. Tradicija Gradske muzike i kotorskog karnevala obavezuje i jedne i druge na saradnju.
  Pominjete da sam zabio nož u leđa instituciji. Nije mi jasno o kakvom to krvoproliću govorite? Gradska muzika je institucija a ne Vi. Vi ste pogriješili. Vi to dobro znate, baš kao i značajan broj građana Kotora. Vjerujem i većem dijelu članova Gradske muzike je iskreno žao što nijesu bili u karnevalskoj povorci.
  Opet ne razumijete što je to autorski komentar. To je pravo urednika da se osvrne na ono što smatra da je u žiži interesovanja javnosti u određenom trenutku.
  Vama, kao što vidite a i svima koji imaju komentar na bilo što što je naša produkcija niko nikada nije uskratio pravo da kažete što mislite. To je demokratski princip i tako će biti dok postoji Skala radio. Pravo na kritiku nam nećete uskratiti ni Vi niti bilo ko drugi. Budite potpuno ubijeđeni u to.
  Ni meni ne pada na pamet da polemišem sa Vama. To činim samo zbog javnosti.

  • MENI,KAO CLANU GRADSKE MUZIKE NIKO NE MOZE NAREDIT DA SVIRAM,AKO MI SE NE SVIRA I DA JE CLANOVIMA ORKESTRA TOLIKA ZELJA ZA SVIRANJEM PO GRADU ONI BI TO RADILI NA KARNEVAL I BEZ NJEGA.ZALOSNO JE,STO 30 LJUDI ODVAJA SVOJE SLOBODNO VRIJEME I DOLAZI NA PROBE,A DRUGI SU SAMO SPREMNI DA KRITIKUJU! GDJE JE GRAD KAD TREBA DAT PODRSKU TIM LJUDIMA? JA CU DA SVIRAM KADA SE MENI SVIRA,A NE KADA KO MISLI DA TREBAM ! NEKA ONI KOJI ZELE “DOBRO” GRADU I MUZICI ODVOJE MALO VREMENA I DODJU UCIT SVIRAT NEKI INSTREUMENT-NA TAJ NACIN CE POKAZAT SVOJU DOBRONAMJERNOST,LJUBVAV PREMA GRADU I ORKESTRU!!! OD SAD SVIRAM SAMO NA SPROVODE!!! :))))))

 7. Kao dugogodisnji clan Gradske muzike osjetio sam se uvrijedjeno komentarom gospodina Slavka Mandica, a pouzdano znam da je i vecina mojih kolega imala slican osjecaj. Ne sporim da svako ima pravo na svoj stav, ali stav izrecen javno preko elektronskog medija nema istu tezinu kao stav izrecen na ulici ili u kafani sa prijateljima… Elementarno pravilo novinarstva je provjeriti neku informaciju i na drugoj strani, pa je onda pustiti u etar i na osnovu nje formirati i saopstiti svoj licni stav. To gospodin Mandic sigurno zna, a zna i koliki je uticaj elektronskih medija na siru javnost, pa je zbog toga osnovna obaveza novinara da iznosi istinite podatke! A da vidimo koja to ogromna sredstva je Gradska muzika dobila do sada od grada i opstine i kako se sluzi njima…
  Prostorija u kojoj je sada je dobijena kao kompezacija za prostoriju koju je Gradska muzika imala u Centru za kulturu prije zemljotresa, za sto postoji dokumentacija; Nove uniforme su dobijene na osnovu ugovora sa opstinom u kome je precizirano da ce Gradska muzika na osnovu otplate uniformi odrzati 50 besplatnih nastupa za opstinu Kotor u narednih 5 godina, sto je u potpunosti ispostovala. Dakle, sva sredstva koja je opstina dala su na taj nacin otplacena, a nikome nije bilo u interesu da muzicari lice na strasila, sto je bio slucaj sa starim uniformama; Svaki novi instrument je nabavljen na osnovu projekata koji su pisani za njihovu nabavku i na taj nacin su dobijena sredstva… Izuzetak je pikolo flauta koja je bila poklon gradonacelnice Maje Catovic; Za proslu godinu smo dobili 5000 eura! To su sigurno ta “ogromna” sredstva koja Gradska muzika dobija od grada! Ako znamo da orkestar iz Sibenika koga smo ugostili nedavno dobija od opstine Sibenik oko 30 000 eura godisnje vidimo koliko su ova nasa sredstva ogromna (nisu dovoljna ni za osnovno funkcionisanje)! Uzgred, mi imamo i obavezu beslatnih nastupa za dan opstine itd. dok druga kuturna drustva dobjaju sredstva od opstine bez ikakvih obaveza!; Sto se sahrana tice, grad treba da bude ponosan sto uopste ima orkestar koji ispraca pokojnike jer smo svjedoci da nas ljudi zovu iz Niksica, Podgorice, Bara, Ulcinja, Cetinja na sahrane jer u njihovom gradu ne postoji takav orkestar! Nije tacno da cijena nije ispod 500 eura! Na sahranama u Skaljarima i na Vrbicama cijena je znacajno ispod 500 eura, a kada treba putovati u cijenu se uracunavaju troskovi prevoza. Po statutu Gradske muzike clanovi su duzni bespltno svirati samo na sahranama aktivnih clanova i njihove blize rodbine, a za sve ostale muzika je luksuz, kao sto je uvijek bila, pa ko zeli i moze da je priusti taj ce je i zvati. Nije obavezna!; Sto se tice karnevala istina je da nakon dva dopisa koja ste objelodanili niko iz udruzenja Festa nije kontaktirao Gradsku muziku, ni da potvrdi, ni da odbije nasu ponudu, tako da nismo ni mogli svirati bez prethodnog dogovora. Za to odgovornost snosi organizator sa kojim smo i ranije imali lose iskustvo kad je u pitanju naplata dogovorenih iznosa. Nikada nam nije placen nastup na defileu povodom konferencije karnevelskih gradova i da ne idem u detalje… To su i bili razlozi za nas dopis takve sadrzine!
  Na kraju, bilo bi korektno od gospodina Mandica da javno kaze koji to dio clanova Gradske muzike ucestvuje na manifestacijama gdje se bas ne misli dobro nasoj drzavi i koje su to manifestacije?! Politika je “sporka rabota” i kao takvoj joj nikada nije bilo mjesta unutar Gradske muzike kao kulturne institucije, kao ni medju njenim clanovima! Trudicemo se i ubuduce da je ostavimo izvan nasih prostorija da se njom bave ljudi koji su mnogo manje produhovljeni od nas, a za muziku i opstu kulturu ovog grada cemo se i dalje svim snagama zalagati, iako se bojimo da ce nase snage ponijeti kurenat opste nekulture i primitivizma koji u poslijednje vrijeme buja u Kotoru! Velika je cast i obaveza svirati u orkestru koji broji skoro 170 godina neprekidnog rada!!!! O tempora, o mores!!!

 8. Svi su nesto skrivili… i samo se vrtite u krug…ovaj ovo…drugi ono… batalite se rasprave… nicemu ne vodi… eto ovako se unistava grad … muzika ne svira, onda je napadaju… kad sviraju onda je velika cifra… daj sjedite dogovorite se! ovo ovako nikako ne valja, po meni niko nije odradio sta je trebao ni muzika ni festa ni opstina ni gradjani svi su krivi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Cim spominjes moraliste, dusebriznike,cistunce znaci da nijesi cist. Ostavi se malicionizma i ljubomore. To je cista demagogija.

 10. Očito je da je komentar urednika emisje o neučestvovanju kotorske Gradske muzike na tradicionalni zimski karneval izazvao nepotrebno žučne rasprave. Pravo na komentar povodom nekog događaja urednik emisije ima a komentar na događaj je lični stav. To bi Kapo morao da zna.
  Urednik nije ničim vrijeđao Kapa a svoj komentar bazirao je na osnovu dopisa Gradskoj muzici od strane NVO Fešte od 09. 03. 2011. u kojoj je navedeno: Molimo da nam pošaljete ponudu za učešće gradske muzike Kotor, u okviru Tradicionalnih kotorskih fešti za sljedeće manifestacije: 1. Abrum 19. 12. 2011. u 18 sati i 2. Tradicionalni Kotorski karneval 27. 02. 2011. u 14. i 30. Dopis je potpisao Vasilije Bajrović, predsjednik.
  Odgovor je mejlom stigao. Hvala na ponudi. Cijene su sljedeće: Pojedinačno: Abrum 450€, Karneval 650 €. Zajedno oba nastupa 1.000 €. Uplata prije nastupa na žiro račun. Srdačan pozdrav Gradska muzika Kotor.
  Dakle, novac je tražen unaprijed iako se znalo da je teška finansijska situacija i da će trebati vremena da se novac obezbijedi. Po mom mišljenju, a na njega imam pravo kao što je pravo drugoga da drugačije misli, Gradska muzika je jedino htjela izać da svira ako joj se unaprijed plati.
  Da se ne bi stekao utisak da nešto želim da sakrijem, tekst koji sam u emisiji pročitao pustiću u komentaru da ga svi mogu pročitati i uvjeriti se da li je, kako kapo veli bilo te skandaloznosti, neprofesionalizma i još nekih neprimjerenih epiteta.

  Slavko Mandić

  Ono što je teško razumjeti svakome u Kotoru je neučestvovanje naše gradske muzike u karnevalskoj povorci. Umjesto njih prijatelji iz Đenovića. Bez pare i dinara. Prosto je nevjerovatno da je muzika tražila novac unaprijed da se pojavi, ucjenjujući na taj način organizatora koji je bio prinuđen da odustane od njihovog angažovanja. Tako se kotorska gradska muzika odužila svome gradu od koga ne dobija baš malo. Ako su pojedinci mišljenja da sve što urade treba debelo da naplate gradu onda i oni moraju da plaćaju sve što od grada dobiju. Prostorije u starom gradu, odijela i instrumente koja im najčešće služe za sahrane đe ne uzimaju ispod 500 eura. Tu su i sredstva koja dobijaju iz budžeta a što imamo za uzvrat? Pitanje je koje konačno neko mora postaviti gradskoj muzici. Jer, siguran sam nijesu svi članovi istog mišljenja, pogotovo ako se zna da dio gradske muzike učestvuje i na nekim manifestacijama đe baš ne dolaze svi koji dobro misle našoj državi i njenom nastojanju da čvrsto korača putem evropskih i evroatlanskih integracija.

   • Kao što se vidi iz dopisa upućenog od strane NVO “Fešte” Gradskoj muzci Kotor,koji je gospodin Mandić gore naveo, Gradska muzika nije dobila poziv da učestvuje na tradicionalnom zimskom karnevalu. Poslije poslate ponude od strane Gradske muzike,niko iz NVO “Fešte” nije potvrdno ili negativno odgovorio u vezi nastupa,što se u ostalom i vidi u dopisu. Da li slučajno ili namjerno,to treba pitati njih… S toga, prpoust koji je napravila NVO “Fešta” najlakše je bilo prebaciti na Gradsku muziku Kotor…Ipak, “krivca” treba tražiti na drugoj strani!

  • Gospodine Mandiću,
   ova korespodencija između NVO Fešta i Gradske muzike je tačna,osim što ste pogriješili datum. I ja sam rekao da su dostavili dopis 09.01.2011 (ne 09.03) i da im je na taj zahtjev odgovoreno. Nejasno je,a za to ne treba pravničko znanje,da Vi smatrate da je sa ova dva dopisa posao završen i sklopljen,odnosno da se od posla odustalo. Normalno je bilo
   da se nakon našeg odgovora nađemo i pokušamo naći kompromis,
   ukoliko naša ponuda ne odgovara,što nije niko iz Fešta uradio.Moram da Vam saopštim da je prije 4 godine donesena odluka od strane Skupštine Gradske muzike Kotor,da se institucijama koje nijesu na vrijeme izvršavale svoje obaveze,a među njima su i NVO Fešta ,obavezno bude naplata unapred. Međutim,mi smo uvijek bili spremni na saradnju i ustupke,tako da i ljetnji i zimski Karneval nije plaćan unapred,osim možda jedan put. Od maja 2009 nam FEC (u čije organe su i članovi Fešte koji su sa nama ugovorili nastup) duguje za nastup na Konvenciji,a nemojte zaboraviti da su Budvanska i Tivatska muzika ostale do danas bez honorara za ugovorene nastupe,pa ih zato više ne pozivaju,niti oni žele da nastupe.
   Vrijeđa Vaš teks u svemu što ste izrekli. Skoro sve vaše tvrdnje su neistinite. Zaboli ste nož u instituciju koja je siguran sam bila i ostaće
   simbol ovog grada. Dozvolili ste da pojedinci pod pseudonimima bez argumenata vrijeđaju i instituciju i pojedince,stavili ste etiketu da dio Gradske muzike nastupa na antidržavnim manifestacijama,a ja sam dirigent i predsjednik te institucije. Pa zar da se ne prepoznam?Član sam 35 godina, dirigent 17 godina,i vodim neprestanu borbu za unapređenje rada orkestra,što dokazujemo koncertima,na kojima ima i po hiljadu posjetilaca. Vi ste nas vašim komentarima sveli na pogrebni orkestar.
   Slažem se da svako ima pravo na svoje mišljenje,ali onda dopustite da i svi mi imamo svoja,pa onda ,prije nego što održite vaše nedjeljne poslanice i upućujete kritike ljudima i institucijama,ipak provjerite činjenice,pa tek onda ,ako Vam je neko dao to pravo,javno kritikujte i iznosite svoje stavove. Ko hoće da Vas sluša,i da Vam vjeruje,nek izvoli.
   Sa ovim završavam polemiku,a dobit ćete demanti sa svim dokazima Vi i svi dostupni mediji. Čudi me da ste ovako olako nasjeli na poznate igre pojedinaca,a još više čudi ona “kuknjava” što Fešte više neće organizovati Karneval. I prije fešta i nakon Fešta će se neko naći da preuzme organizaciju,bolje ili lošije,zavisi od mnogo uslova. Ne zaboravite da je himna kotorskog Karnevala,odnosno NVO Fešta,moja kompozicija koju sam im isto tako bez novca i “debelih honorara” poklonio. Moju ljubav prema muzici,i moj entuzijazam,neće pokolebati bilo kakve” kotorske igre”
   jer sam to odavno prevazišao.

   • Interesantno je kako ste se Begoviću lako dogovorili za karnevalske fešte kada je svirka Tri kvarta u pitanju.
    Emocije, ljubav prema gradu, entuzijazam sve ste to vi, ali pare na prvom mjestu i odma i nema problema .
    Kako vam nije samo malo neprijatno da ne rečem stid kada govorite o himni NVO Fešta koju ste bez dinara uradili i poklonili Fešti .
    Što znači himna i samo muzika ako ste je vi uradili, bez teksta, kad svi znamo da je tekst napisala Dubravka Jovanović iz radio Skale i to su vazda Tri kvarta pjevali.
    Fešta je ovu pjesmu onako simbolično uzela za kao himnu , dobro sam upućena jer sam članica NVO Fešta.

    • Poštovana Kotoranka,
     tačno je da je tekst napisala Dubravka Jovanović, ali se nemože ništa “uzimati simbolično”,to i sami znate. Nijesam samo ja darovatelj himne, već i moje kolege Duka i Željko i Dubravka kao tekstopisac.
     Ja sam autor muzike i koaranžer. Ali,priča o poklonu je samo data kao primjer da ja lično nemam bilo kakav animozitet prema Feštama ili bilo kome iz Fešta,pa da sam iz nekih ličnih razloga bojkotovao Karneval i zloupotrebio svoju poziciju u Muzici. Smatram da je bilo mnogo korektnije da su oni lično,a ne preko Skale radija kao posrednika, rekli što imaju,jer je očigledno da su sve instrukcije došle od lica iz NVO Fešta, pošto urednik ima našu korespodenciju,koju je mogao dobiti iz naših računara,a ja mu istu nijesam dostavio. Nejasna je pozicija Radija koji “zastupa” NVO Fešta u ovom problemu. Nastup Tri kvarta je dogovorio drugi član grupe,ja sa tim nemam veze,a taj nastup sigurno nije plaćen unapred,mislim da još nije plaćen,neznam,jer sam još na putu. Što se tiče saradnje Tri kvarta i Fešta,ona je do sada uvijek bila izuzetno korektna i prijateljska. Zato ovo sada još teže doživljavam,posebno kada vidim koliko je pao entuzijazam karnevalista i koliko se to karnevalsko tijelo podijelilo, pa se npr. u isto vrijeme održavanja Maskembala u Bečićima organizuje Maskembal u Dobroti,kao da je malo dana.
     O tome treba pričati i pronaći način objedinjavanja svih ljudi koji vole ove manifestacije da svako nađe svoje mjesto i svoj ineters.
     Ne zaboravite da sam u Kotoru svirao na svom prvom maskembalu davne 1978 u prastarom “Fjordu” i da se sjaćem ne samo izuzetnih maskiranih grupa i pojedinaca,nego i fantastične publike koja je na njima učestvovala i atmosfere koja se nigdje nije mogla doživjeti ,nego u Kotoru. Po tome smo bili čuveni. Gdje nestade sve to???

     • sto se Kapo ljuti na Skalu??
      Pa Skalina je uloga da piše o svemu, istražuje….
      U ovom slučaju, za mene je osnovno pitanje ZAŠTO NAŠA MUZIKA NIJE SVIRALA na Karnevalu.
      Nije me briga za lične nečije razloge i kako vidim podvojenostima o kojima piše sam Kapo, karnevalske grupe, uporedni maskembali i sl.
      Kako pratim ovaj portal, vidjela sam da je Skala i to obradjivala i Kapo, moj ti je savjet, pazi muziku, pušti se uredjivanja Skale

     • Taman pomislih, divan li je covijek ovaj Kapo, darovao je himnu kad ispade da je tekst uvazene Dubravke Jvanovic i da dio zasluge ide i Zeljku i Dusku Martinovicu… Ocete sve lovorike da poberete! I posle vas vi, je li?! Ha, ha, ha.

  • G.Mandicu,
   Problem oko neucestvovanja Gradske muzike na karnevalu ne smatram previse interesantnom temom za raspravu.
   Medjutim,vezano za ovaj Vas gornji komentar….interesuje me da li je usko vezan za predstojeci popis stanovnistva?
   Dajte nam molim Vas objasnjenje koje su to manifestacije gdje(izvinite sto ne koristim dje-vise je za kafanu i ulicu) dolaze neki ljudi koji ne misle dobro C.Gori?Da li se odrzavaju u nasem gradu?Koji su to ljudi koji prisustvuju tim manifestacijama?Da li su nasi sugradjani?Sto radi po tom pitanju policija(Udba)?
   Imam osjecaj da su ovakve informacije sa ovog medija….svojevrstan lov na vjestice…a sve u funkciji predstojeceg popisa?
   Podsjeca me na neka vremena kad nismo mogli od Vama slicnih imati tetku u Americi a da za takvu rodbinsku vezu nismo morali popunjavati Upitnike na Peluzici..
   Izgleda da je na ovim prostorima sasvim normalno da neko bude clan Saveza komunista…pa stvara dubrovacku republiku i zadnje….uci nas evro-atlantskim integracijama….
   G,Mandicu…Koje crne integracije sa ugasenom privredom?…nezaposlenoscu….platama od 150€?Hocemo li tamo sa unistenom Jugooceanijom,Bokeljkom,Rivierom,”uspjesno”prodatim Jugopetrolom?Sa novoizgradjenim hotelima u Kotoru?Hocete li sa ovakvim racunima za struju i vodu tamo gdje mislite da ste krenuli?Hocemo li tamo sa osvjedocenim komunistima a sada zagrizenim “evropejcima”?

   • Bokelj,
    vrijedjate ovu drzavu i Crnogorski narod izjavom citiram “(izvinite sto ne koristim dje-vise je za kafanu i ulicu)”.
    Kao vas nije sram i stid?! Pa, evo vi odje pokusavata napravit podjele i raspirujete mrznju!
    Kako vas nije sramota da se jos potpisujete kao “Bokelj”, pravi Bokelji tako nesto nikada ne bi izgovorili, ni pomislili!!!
    Ako vam je bolje nedje drugo nego ODJE onda idite slobodno!!!
    Ukoliko ipak i dalje nastavljate zivjet ODJE onda imajte trunku OBRAZA (ako znate sto je to, dakle ne DJON nego OBRAZ) pa volite svoje ali postujte i ono sto nije vase!!!!!!!!!
    Da imate kucnog odgoja, kao sto nemate, ne bih morala da vas ucim!!!!!

    • Lara,
     Zao mi je da je moj komentar doprinio svojevrsnom emotivnom soku kod Vas…
     Evo….i ja da Vam pomognem…pa cu se pridruziti Vasim kritikama na svoj racun.Niste trebali da kazete da vrijedjam samo crnogorski(ipak se pise malim slovom,bez obzira na Vasu brigu o narodu i drzavi) narod vec i bosanski i hercegovacki…i tamo se kaze ĐE…i ĐED…ĐE SI…i tamo postoje ona famozna dva nova glasa…i u Srbiji takodje se mogu naci…nije to nikakva specificnost nekog novog jezika…Isto tako sam siguran da niko iole pismen u javnoj komunikaciji putem nekog medija ih ne bi koristio…u svakodnevnom obracanju da.. ali u pisanoj formi i jos putem medija….u najmanju ruku-nepismeno….ali danas prvoboracki-veoma pozeljno…Najgori djaci iz pravopisa bi danas imali petice…
     Ovo….u vezi mrznje….jedinu mrznju i netrpeljivost sam primijetio da dolaze sa ovog medija….Sutra cete mi reci da sirim mrznju ako napisem da nije crvijeno vec crveno ili vec cuveno…prijebačim vec prebacim
     Evo citiracu g.Balsu Brkovica…siguran sam da se necemo sporiti oko njegovog nacionalnog opredeljenja…:”Kozačka skupština, uvjeren sam, nije pravo mjesto za ozbiljna razmatranja bilo čega. Logika žanra je neumoljiva: na kozačkoj skupštini ne traže se optimalna rješenja za bilo što, tamo je sluh podešen za druge stvari – potragu za izdajnicima, recimo. Ili – objavu rata, ili – dizanje ustanka, uglavnom takve stvari. A, u takve stvari svakako ne spada jezička politika”.
     Nego….otisli smo daleko od teme….ipak ovi komentari urednistva neodoljivo podsjecaju na WITCH HUNT ili Season of the witch..(prevod:hocete na crnogorskom ili srpskome….sreca moja sto nema slova Đ…lov na vjestice)
     Sto se tice pravopisa…stojim na usluzi da Vam odrzim koji cas….naravno na onom jeziku koji smo ucili i Vi i ja…ne na ovome novome…
     Srdacan pozdrav.

     • Bokelj,
      vrlo dobro znam da se pridjevi koji zavrsavaju na ski, čki, ćki pisu malim slovima ali sam namjerno napisala “Crnogorski” velikim!
      Imala sam visoke ocjene iz tada srpsko-hrvatskog jezika, tako da ne brinite, spremna sam uvijek za nadmudrivanja te vrste, gramatika, pravopis…! (ovo je neformalna prepiska tako da je i poigravanje s malim i velikim slovima apsolutno dozvoljeno)
      Srecom, iz engleskog sam takodje imala visoke ocjene tokom skolovanja tako da mozemo i na engleskom, ne trebaju mi prevodi, da vam olaksam…
      Osjecam vase osporavanje svega sto je crnogorsko zato sam i navela prije svega crnogorski narod vezano za “ĐE”…
      Ono sto uporno ponavljam, a sto ste mogli zakljucit iz mojih prepiski vezane za razne teme je da je Skala otvoren mediji, da treba da kritikuje i da pojedinci ili institucije na koje se odnosi kritika to ne dozivljavaju previse licno…. Kao sto zdrava opozicija treba da kritikuje vlast a sve u nase zajednicko bolje sjutra…..
      Problem cijelog drustva je osporavanje otvorenog rada medija, znaci da je nase drustvo nezrelo za sljedeci korak, za sljedecu stepenicu demokratije… To je ono sto mene zalosti, najvise…
      Oslusnite malo tv i radio stanice iz okruzenja… Novinari treba slobodno da rade svoj posao….

    • @Lara.
     Pametnice, ovdje se diskutuje o Boki, ne o Crnoj Gori!!!
     Kad vec sve znas, znas li od kada je Boka sastavni dio Crne Gore i koje godine je Crna Gora “izasla” na more, i knjaz Nikola je “vjencao” sa morem?
     Bokelja podrzavam u njegovom komentaru.
     Ostavite se svadja, prepucavanja, kritikovanja, trazenja krivaca i ostalijeeh sporkijeh rabota. Zavrnite rukave i dajte se u sredjivanje Kotora i svega onoga do cega nam je jos uvjek stalo.

   • Znate se odlicno na koga i koja desavanja se mislilo, nn lica ce se sama prepoznati… Ne radi se o lovu na vjestice, nego o tome da se ipak sve zna i sve vidi!!!

 11. …moj Medo,
  ja sam već nekoliko puta pisao o tome kako se često plasiraju gluposti i laži preko ovog radija.To me baš čudi,uzimajući u obzir da je gospodin Mandić neko ko se razumije u ovu materiju i neko ko je vrlo upućen u ove naše lokalne šeme…tako da je malo degutantno to što je ipak dozvolio i što dozvoljava da se šire neistine,a ako želiš osvrni se malo unazad pa pogledaj neke moje postove da vidiš kakve gluposti idu u etar.

 12. Moji sugradjani,

  pita li se neko zasto je gospodin Konjević jedini bio protiv toga da nasa luka postane luka od nacionalnog značaja?To je toliko providno da ova gospoda iz luke ne žele da imaju nekoga nad sobom,kako bi mogli kao i do sada da nastave da čerupaju sve sto stignu,to je javna tajna,kao sto se i zna da je luka prošle godine prihodovala preko milion eura,i zamislite…isto toliko su imali i rashoda,tako da mučenici nisu nista zaradili!!
  E to je jedini razlog sto ne žele da ima Lučka Uprava Crne Gore bude nad glavom,ali na njihovu žalost u životu se sve vraća,pa i to,eto njima Mladena Lučića sad nad glavom…..

  • G-dinu Mladenu Lucicu zelim puno uspjeha.
   Dako sad dodjemo do informacija sto radi “vesela druzina”, kako rasporedjuje dobit!

 13. Gospodine Mandiću, Vi kao “profesionalac” u svom poslu trebali ste prije nego što ste iznijeli gomilu neistina po pitanju Gradske muzike Kotor,da pitate nekoga iz Kotorske muzike zašto i zbog čega nisu nastupali na karnevalu,pa tek onda da komentarišete,a ne da čitate ono što vam drugi kažu i napišu! SRAMOTA !!!
  Što se tiče Gradske muzike,ona ima tradiciju od skoro 170 godina,i trudi se sa svojih 30-tak entuzijasta koliko god može da održi tu tradiciju,i podigne nivo kultute koji je nažalost u ovom gradu dosegao minimum.

   • Kad vec znate da Gradska muzika šklapa, možete li i nas izvjestiti pošto ja nemam takve informacije. Znate li možda koliko dobijaju od Opštine godišnje? A znate li koliko dobije jedna “tradicionalna” Modna revija za 2 dana (pre)visoke mode. Evo ja ću Vam reć 150. hiljada eura. A za Kotor Art da ne pričamo. Dovedu tri muzičara čiji je honorar za uru koliko Muzika dobije za 5 godina. Sramota! Za pare koje idu modnoj reviji za sezonu, koja traje 2 dana, sve kulturne TRADICIONALNE institucije mogu funkcionisati kako im priliči. A što se tiče naplate sprovoda, Muzika je luksuz i tu na privatnu stvar angažujete 15 ljudi, pa ih i plattite. Možda bi se mogli sahranjivati i bez kašete?! Ono malo drveta košta koliko garnitura za primaću sobu, pa sračunajte. Najbolje je ne umirat, pa ne misliš ni na kašetu ni na muziku!

    • Jedno je sto odvaja opstina a drugo je privatno kad sviraju na sprovode i koliko naplatu. Doslo mi je panut u nesvijest gdje na sprovode zaradjuju i na muku drugijeh ljudi.Razgranicimo ono sto im opstina dodjeli. To je neko drugo pitanje i problematika o kojoj treba razgovarat draga Skaljarica. A u pravu ste za te gologuze manekenke stio dobijaju peneze a ko je kriv. Onaj koji dava te pare.

   • Emma, sramota je da tako govorite kad ocigledno niste upuceni !
    A svima nam je poznato da je najlakse blatit narod,lakse nego se potrudit saznat sto je prava istina…sramota za Kotor i Kotorane sto se ovakve price sire o Gradskoj Muzici , izgleda da vole vise sve sto je furesto nego da gaje domace.

    • Ako ste upucena i ako vas nije sram, mozete li mi rec, koliko naplacivate za sprovode ajte ako znate recite to pred svima javno. draga Baronessa, a ako ste vi baronesa ondak sam ja Contessa.

     • Emma,oli ti ga “Contessa”… Što se tiče nastupa Gradske muzike na sprovodima,tu su jer ih je neko pozvao. Sigurno se nisu sami nametnuli,već je to čisto volja familije da muzika prisustvuje posljednjem ispraćaju njihovih najbližih. A što se tiče cijene nastupa na sprovodima,nekome ta cijena odgovara,nekome ne. Ne zaboravite da za taj nastup angažujete 15 – 20 ljudi koje treba platiti…E sad,kome to odgovara taj će i da pozove muziku,a ko me ne,niko ga ne primorava.

     • Glupo mi je da se uopšte plekam u ovu polemiku sa Vama Ema, ali ne mogu stat smirom. Muzika je luksuz, vazda bila i biće, kad je veselje u pitanju ili kad je tuga. Mrtac se može zakopat i bez muzike, ko kaže da je muzika obavezna. Nego smo sve ugasili, pa ćemo po svoj prilici i Muziku. Tad ćemo sigurno svi pod zemlju sa Tišinom!

 14. Tuzno je cuti ovakav komentar o NVO Gradska muzika Kotor, zbog 30 entuzijasta koji svoje slobodno vrijeme odvajaju nebi li kulturu u gradu, koja je definitivno dostigla minimum, podigli na veci nivo! Zanimljiva je i hrabrost komentatora da javno iznosi stavove bez poznavanja osnovnih cinjenica. No, to je Skala Radio, a ko to vise slusa?

  • @tala
   Ocigledno vi slusate cim ste na ovim stranicama…
   Nesto je “trulo” u Gradskoj muzici, pa sto im kapo ne izadje sa saopstenjem za javnost?!
   Svaka cast dobronamjernim pojedincima koji cine gradsku muziku, njima skidam kapu…
   Morate priznat da je sramota sto Kotorska gradska muzika nije ucestvovala na karnevalu i sto nam je morala priskocit muzika iz Djenovca!!!!! PItam se da li bi Begovic priskocio susjedima?! Za dobar honorar sigurno da bi pokazao “solidarnost”!!!

   • Gradske muzika Kotor će, čim dobije relevantne podatke, uskoro objaviti putem svih medija demantij na neistine koje su izrečene u ovoj emisiji, a tiču se GMK. Nije istina da Gradska muzika nije htjela i da je ucjenjivala za nastup na Karnevalu. GMK nije nastupila,jer organizator nije dogovorio taj nastup. Nakon poslate ponude od strane organizatora i dobijenog odgovor ,niko se iz Fešta nije javio da dogovori nastup Muzike. Taj svoj propust su uz pomoć Skala Radija na ovaj način “prebacili” na GMK. Muzika iz Đenovića nije “spašavala” ništa, već je shodno svojim uslovima i dogovoru nastupila na Karnevalu. Svako ima pravo da dogovori svoj nastup pod određenim uslovima,pa su Đenovići mogli i da plate Feštama da nastupe na Karnevalu,ako je to njihov izbor. Nekada su na Karnevalima nastupale Muzike iz Budve,Tivta i Herceg Novog,dok nijesu ostali “kratkih rukava” baš za ugovorene nastupe na Karnevalu,a treba se zapitati zašto je ogroman broj karnevalskih grupa bojkotovao ovu manifestaciju. Dali su baš svi oni neprijatelji Kotora,Fešta i kako se navodi na kraju ovog skandaloznog izlaganja urednika i Države. Napominjem da do danas niko iz Skala Radija nije pozvao predstavnike Muzike da ih zapita o istinitosti navoda u emisiji,iako je to trebalo uraditi prije emisije. Čudi ovakav “neprofesionaliza” i iznenađuje da se sada atakuje na Gradsku muziku,instituciju staru 170 godina,koja je ostala među malobrojnim kulturnim društvima storog Kotora,umjesto da se ponudi pomoć i savjet sposobnijih i pametnijih.
    Ako je nešto “trulo”,onda treba argumentovano i istinito objaviti podatke.Ako neko “šklapa” ili naplaćuje “debele honorare” treba reći ko,kada i gdje. Ne zaboravite da “Begović” punih 17 godina radi kao dirigent orkestra bez jednog centa honorara (dirigentima orkestara u okruženju je plata oko 300 €),a da je pored toga,takođe besplatno odrađivao i ostale organizacione poslove od životnog interesa za Muziku. Što se tiče ” pomoći i saradnje” da je,na primjer, besplatno,pa čak i o svom trošku putovao i pripremio Koncert za proslavu 95 godina tivatske muzike,a da je bio inicijator i glavni organizator saradnje među bokeljskim orkestrima.
    Pošteno je i profesionalno reći što je to nečasno urađeno,a ovom prilikom pozivamo sve dušebrižnike,moraliste,čistunce i zaljubljenike u Kotor,da su vrata Gradske muzike širom otvorena,a mjesta upražnjena,i da svi oni koji znaju bolje i kvalitetnije besplatno da rade,odma stupe u akciju i pokažu svoje umijeće,i sposobnosti. Nadam se da sve neće završiti na praznim pričama,ljubomori i malicioznim kritikama,po kojima smo postali čuveni.

    • @ Kapo

     Prvo: Sto vam je trebalo ovoliko vremena da se oglasite?! Vidjeli ste da vise nemate kud?!
     Drugo: Drago mi je da ste odgovorili na kritike upucene prije svega vama!
     Ako ste vec TOLIKI dusebrizbik i zaljubljenik u Kotor, sto niste kontaktirali NVO Feste, da vidite dje je zapelo, sto se desava s ucescem gradske muzike na karnevalu?! Vrlo logicno pitanje se namece…
     Vidite kako peckaju javne kritike! A kad vi bruntulate sebi u bradu, ispod glasa o drugima a pravite im se prijatelj nema veze, je li?! Znate sto je gore od zenske “cakulone”, MUSKA CAKULONA! Slucajno sam cula dio vaseg razgovora prije mnog godo i bila sokirana…nego ovo nije ni vrijeme ni mjesto…. Dodje sve na naplatu…
     Koliko ima samo stvari koje se odrade volonterski za svoj grad i svoju drzavu, ne mislim ovdje samo na Crnu Goru nego i na primjere van ovih granica i ne trazi se odmah i sada naplata!!! Postoji nesto sto se zove “LICNA SATISFAKCIJA”! Nije sve u parama, izlizana izreka ali istinita…
     Da ne volite svoj posao i da ipak na kraju nemate neke koristi od njega ne biste ga toliko dugo radili, te price ostavite za djecu u vrticu…!!!

     • Jedno pitanje za Vas Nika, jeste li Vi, ili bolje što ste učinjeli za svoj grad osim sto ćakulate, jer su ovo odje samo ćakule i to vrlo destruktivne!

     • Nika,
      vama ću odgovoriti,iako više neću polemisati sa Skalom. Nijesam dužan bilo kome polagati račune o svom kretanju,ali ću Vam reći da sam 25.02. nakon 7 dana došao u Kotor,i nijesam imao vremena niti sam smatrao da je neophodno da “vučem za rukav” bilo koga i pitam za Karneval. Dan nakon Karnevala,28.02. sam smješten u Bolnicu i operisan ,a prije 5 dana sam opet morao na put i u Kotor dolazim tek sjutra.Pored ovoga imam veoma komplikovanu zdravstvenu situaciju u porodici i nemam ni volje niti vremena baviti se drugim aktivnostima,a posebno ne slušati radio. Reagovao sam onda kada su me pozivali građani i ukazali na ovo što se zbiva na Skali.
      Nijesam ničiji dušebrižnik,a da volim Kotor,do sada sam dokazao, i ne smatram da je potrebno više. Ja ovu polemiku nijesam započeo,a nema potrebe da vas uvjeravam da ni za ćakule nemam vremena,ako iko od nas zna što su ustvari ćakule (nekada je to bilo nešto simpatično,originalno i interesantno, danas..???).Nekada se i izrazita komunikativnost u Kotoru tretiraju kao ćakulanje,a mislim da se griješi. Dopustite da i ja ,kao i svi mi pogriješim i ako sam vas lično bilo kako i kada uvrijedio,svjesno ili nesvjesno,primite moje javno izvinjenje.
      Reći ću vam ono što sam mnogo puta javno izrekao,da ja dobijam ogromnu nagradu za svoje bavljenje Gradskom muzikom,a to je atmosvera i sva ljepota u toku i nakon dobre svirke i aplauz zadovoljne publike. To nema cijenu i nemože se mjeriti materijalnim dobrima. Zato se slažem sa vama u vezi lične satisfakcije i zadovoljstva. Eto ,to je moja korist i dobit od GMK. Smatrao sam da mi je to dovoljno.

     • Postovani Kapo,
      prije svega Vama i Vasoj porodici zelim da budete dobro i cijenim Vas rad u GMK ali za mene, da sam ja na Vasem mjestu, bila bi mi cast da vodim muziku preko prepune Rive i to bi mi bila satisfakica koja nema cijenu, koja se ne moze mjeriti sakom eura. Ato ste trebali uradit. To misli vecina gradjana Kotora. Srdacan pozdrav!

  • Slusa slusa onaj ko je zaljubljenik u Boku i Kotor. Sto je tako strasno sto se stavi primedba da za sprovode kada neko naruci muziku gradska muzika dere. |Kako se vrijedjamo ako se neko kritikuje a niko ne stane da komentarise kada se nekome zapali stan. Teska su vremena nema entuzijazma niti malo duse u ljudima, Cudan smo neki narod samo se koljemo medju sobom i brate mili nevaspitani smo do bola.Odmah se vrijedjamo i odmah kritikujemo i mijesamo stvari o kojima nije rijec. Napadaju Skalu a ona je meni prozor u svijet jer sam paralizirana.Zivim u Risan. Znam kako je kada se neko koristi tudjom nesrecom i tudjioem bolom pa sam zato sokirana .

 15. Ok…. u pravu si brzi…nije mozda red da se odje o tome prica…al eto ipak je otpremnina postojala…al to je posao za Čarapićku a ne za mene …iako sam pravnik …

 16. Mladen Lucic je bio direktor luke Kotor,i od luke Kotor Mladen je napravio pravu luku konkurentnu lukama u okruzenju.U luku Kotor je bio doveden kao jedini zaposleni i sve je sam napravio.Kad je napravio luku Kotor onakvom kakva je danas ,pojavili su se gladnovi koji su vidjeli idealan teren za cerupanje.Mladen nije mogao da im stane na put jer u tom trenutku nije ima fakultet a ni visu skolu ,a njihove diplome su uspjele da ga sklone uvjek u drugom planu.Otpremninu nije dobijao (cista laz),vec je bijesan i ljut napustio luku kotor ,jer nije mogo da gleda gladnove iz dps.Osnovan je organ ,odnosno sdp je osnovao organ ,koji ce u buduce kontrolisat kradju luke kotor,i mladen kao najstrucniji ,bio je idealan za to mjesto.Mladen Lucic nije niti clan dps ,niti clan sdp.On je srbin i uvjek se pisao kao srbin(srbin je namjerno napisano malim slovima).Nemoj da se glupirate i izmisljate i pricate gluposti

 17. g-din je bio vise od 10 god direktor LUKE KOTOR AD, prije 2 i po god je otisao iz firme sa ogomnom opremninom (i naravno po zakonu nije smio postati direktor ovog novopg drzavnog preduzeca) al ne samo to, on sada sebi daje za pravo da kritikuje Luku od koje je napravio imperiju- mislim obraz mu je tvrdji od đona! Zivjeli kadrovi SDP-a!!!!!! (nadam se da ce skala radio ovaj put ovaj komentar da obajvi)

  • SDP kadrovi, DPS kadrovi… a dje su strucnjaci?
   Glavni rekvizit za obavljanje veoma bitnih pozicija u drustvu je samo partijska pripadnost. Fakulteti, prethodna iskustva, strucna usavrsavanja, uspijesi u obavljanju nekog posla su kod nas apsolutno nebitni.
   Tako su nam ministri turizma pravnici, premijeri pripravnici, ekonomisti su masinci i elektrotehnicari, bankari su ulicari…
   Direktori javnih preduzeca su tek posebna prica… rotiraju se kao u kolo. Isti ljudi koji iz preduzeca u preduzece ne napravi nikakav rezultat, prave od javnog preduzeca privatne imperije, zaposljavaju svoje, uzimaju premije, otpremnine bez ikakvog prethodnog uspijeha, sponzorisu dje im se kaze a nemaju radnicima plate da daju.
   Takvo drustvo napred ne moze jer je autodistruktivno.

 18. bez lazne skromnosti,dali lice na birou za zaposljavanje ,sa preko 30g staza na komercijalnim poslovima u pomorstvu , ima pravo ucesca na konkursu Lucke uprave ( kada bude)Koliko je procjena luke Kotor,odnosno kolko je Briv platio za vecinski dio?Toliko za sada

  • U ovakva preduzeća ne uzimaju ljude sa biroa, već iz partija. Evo su nam i ptice pocele crkavat od infarkta kakvo nam je društvo. Možeš biti stručnjak samo takav, ali moraš biti (pre)podoban. Sve nam propade od partijskih “stručnjaka”, a isti ne umiju ni jednu prostoproširenu rečenicu svezat!!! Ovo je vrijeme komunističkog kapitalizma!!!

   • Bravo ti ga Skaljarice kao da si mi rijeci ukrala. Grdje nego komunjarski kapitalizam. Vrijemena su grdna i teska i trebamo sve ovo prebrodit alikako praznoga dzepa i praznijeh drobova.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].