Gošća Marija Maja Ćatović, gradonačelnica Kotora

14
Marija Ćatović

Marija Maja Ćatović

poslušajte emisiju

Emisiju uređuje i vodi Slavko Mandić

14 KOMENTARI

 1. Gospođo, osvijetlite još malo grad i to centar, kao Grbalj iako su nezahvalni i brzo zaborave da ste im puteve asfaltirali i struju doveli. Kotor još gospođo Majo , Kotor je biser . Ne abadajte ove kritizere dežurne. Imate vi energije i još vremena do kraja mandata ja vjerujem. Ništa mi ne treba od vas i dobronamjerna sam, valjda i rijetka jer svi za interes čine.

  • Predsjednice, žena ste i esteta , vidi se to po osvijetljenju bedema, zidina , brzo smo zaboravili d ste odma po dolasku na vlast otvorili i osvijetlili zapuštene grbove, podignite ljudi pogled na zidine kod Centra za kulturu na Gurdiću. O San Đovanjiu da ne zborimo ta slika je uššla zvanično na sajtu ukao jedna od svjetskih ljepota u malom broju konkurenata.
   Draga Majo, loša finansijska vremena ali idite vi bez okretanja za neprijateljima naprijed i na osnovu planske dokumentacije, čini mi se 20 prostornih planova ste donijeli nastavite . Bolje da se čini da je stao investicioni razvoj nego onaj BUm iz Budve da se oslikao na Kotor. Pametno imate one koji vas podržavaju i razumiju bez zajedljivosti i interesa političkih sitnih poebno. Ne treba mi stan niti zaposlenje za đecu od vas.

  • Molim Vas predsjednice opštine da sa mrtve tačke pokrenete projekat koji je najvažniji za Kotor a to je obilaznica oko grada jer više ni ljeto nije samo problem sa gužvama od stranaca nego i zima.
   Gužve su sve veće i nećemo moć mrdati. Ne razumijem ko je toliko moćan da koči razvoj grada svjetskoga glasa. Ko vam se to i zašto sveti ? Pitajte Krivokapića, Lompara oni su bliže oltaru da pomognu, poguraju .Izgubićemo pare koje je svijet opredijelio za ovu investiciju čujem.

 2. mozda bi dobro bilo prenijeti jedan clanak iz vijesti:

  Zašto opština Kotor Bokeljskoj mornarici izdaje prostor bez nadoknade?
  BIZNIS
  Direktor kotorske firme Bastion company Zvonimir Ivović ukazuje da tom odlukom Opština gubi prihod od 60 hiljada eura

  Tradicionalno kolo Bokoljeske mornarice (Foto: Arhiva “Vijesti”)
  Direktor kotorske firme Bastion company Zvonimir Ivović kazao je da su zatečeni, ali i ogorčeni odlukom Skupštine opštine Kotor o oduzimanju poslovnog prostora u Starom gradu, površine 126 m2 (sadašnji pub Dock) i davanju na korisćenje Bokeljskoj mornarici, i to bez nadoknade.

  Ivović ukazuje da tom odlukom Opština gubi prihod od 40 hiljada eura po osnovu zakupnine za prostor i baštu, kao i 20 hiljada eura za poreze i doprinose, te da dvadesetak radnika ostaje bez posla.

  “Uz sve dužno poštovanje koje imamo prema Bokeljskoj mornarici, smatramo da je Skupština opštine Kotor trebalo mnogo ranije da riješi problem oko obezbjeđivanja prostora za tu organizaciju, i tvrdimo da prostor puba Dock ni u čemu ne odgovara njihovim potrebama. “Naša firma je nudila da nađe i plaća adekvatan prostor za potrebe Bokeljske mornarice”

  Ta organizacija je, i prema riječima nadležnih iz Opštine, odbila desetak lokala u Starom gradu kao neadekvatne, a u zadnjih 30 godina imali su na raspolaganju kancelarije od 15-30 kvadrata, prvu u zgradi Jugooceanije, a drugu malo veću u zgradi Doma pomoraca.

  Naša firma je nudila da nađe i plaća adekvatan prostor za potrebe Bokeljske mornarice, ali su i to, vjerovali ili ne, iz Opštine odbili”, kazao je Ivović za “Vijesti”.

  Mornarici na pet godina bez nadoknade

  Poslije odluke Vlade Crne Gore 2008. godine da zgradu Doma pomoraca u Starom gradu površine 388 kvadrata u kojoj se nalazile kancelarije Bokeljske mornarice, pokloni hrvatskom konzulatu, Opština Kotor je morala toj organizaciji da obezbijedi drugi prostor. Urađena je prenamjena prostorija u kojima se nalazi pub jer je, kako je obrazloženo, prethodnom zakupcu istekao ugovor o zakupu

  Prvobitno je dodijelila prostor površine 60 kvadrata, ali su to oni odbili, jer nije odgovaralo njihovim potrebama, i zatražili da im se dodijeli drugi.

  U tom smislu urađena je prenamjena prostorija u kojima se nalazi pub jer je, kako je obrazloženo, prethodnom zakupcu istekao ugovor o zakupu 15. marta 2011. godine.

  O tome se raspravljalo i na posljednjoj sjednici kotorskog parlamenta krajem jula kada je većinom glasova odbornika DPS-a odlučeno da se taj prostor dodijeli Bokeljskoj mornarici na pet godina bez nadoknade.

  U poslu od 1988.

  “Pitamo odgovorne u Opštini, kao i u Bokeškoj mornarici ukoliko dođe do iseljenja, ko će snositi troškove uređenja prostora i privođenja namjeni, nakon što bude iseljen naš enterijer, a koji sigurno neće biti manji od 20 hiljada eura. Vjerovatno građani. “Mi ćemo se svim pravnim sredstvima, a smatramo da je pravda na našoj strani, boriti do kraja”

  Mi ćemo se svim pravnim sredstvima, a smatramo da je pravda na našoj strani, boriti do kraja i obavijestiti crnogorsku javnost kao i međunarodne organizacije o sistemu rada Skupštine opštine Kotor, predizbornim obećanjima korisnicima poslovnih prostora, ali i o ličnim interesima pojedinaca iz opštinske vlasti imenom i prezimenom”, kazao je Ivović, ne želeći da prezicira na koga misli.

  On podsjeća da ta firma ima poslovne odnose sa Opštinom Kotor od davne 1988. godine (od picerije Bastion), te da do danas nije imala nijedan spor, da su sve zakonske obaveze uredno izvršavali uključujući i poštovanje Zakona o javnom redu i miru.

  Lični interesi opštinskih moćnika

  Ta firma trenutno ima tri prestižna ugostiteljska lokala u Starom gradu, kafe bar “Mocca”, restoran “La Pasteria” i pub “Dock”. “Nije bilo nijednog razloga da nam se ne produži ugovor o zakupu shodno odluci Skupštine opštine Kotor”

  “Nije bilo nijednog razloga da nam se ne produži ugovor o zakupu (shodno odluci Skupštine opštine Kotor), što nije slučaj sa većinom korisnika koji imaju više desetina evidentiranih prekršajnih prijava za remećenje javnog reda i mira, kao i utuženja za neblagovremeno plaćanje zakupa, možda bi baš neki od tih prostora odgovarao potrebama Bokeške mornarice.

  Na našu žalbu, odluku o iseljenju Komisije za poslovne prostore glavni administrator je poništio, sa čim smo mislili da je ovo pitanje završeno, no tako nisu izgleda mislili opštinski moćnici koji lične interese stavljaju ispred opštinskih, a njihove greške plaćaju građani”, kaže Zvonimir Ivović.

  “Jednom su već uradili ovo isto”

  Direktor kompanije Bastion company Zvonimir Ivović podsjetio je da im se slična stvar desila i sa poslovnim prostorom u palati Pima koji su, ističe, uz uloženi ogroman novac adaptirali i preuredili u eksluzivan riblji restoran. “Uz nadu da će neko iz republičke vlasti dozvati pameti ove naše iz opštinske vlasti, spremni čekamo sljedeći korak”

  “Nakon godinu dana isti opštinski moćnici oduzeli su nam taj prostor ne produživši ugovor o zakupu. Zanimljivo je da taj prostor skoro dvije godine prazan, a opštinska kasa praznija za oko 100 hiljada eura.

  Da li će neko ko je tu štetu prouzrokovao ikada odgovarati i reći kome su taj prostor obećali i pod kojim uslovima”, pita se Ivović, uz opasku da nakon svega ostaje iznuđena bespotrebna afera, višegodišnji sudski spor, gubitak na sve tri strane, od kojih će Bastion company platiti svoju, a nedužni građani ostale dvije.

  “Uz nadu da će neko iz republičke vlasti dozvati pameti ove naše iz opštinske vlasti, spremni čekamo sljedeći korak, nakon čega krećemo u bespoštednu borbu svim zakonskim sredstvima i nespornim činjenicama”, zaključio je Ivović.

  Autor: Ivana Komnenić

  Objavljeno: 03.08.2011 19:47
  pozdrav-

 3. Nadam se da ce nam gradonacelnica nesto reci o uspjesnim prodajama Fjorda,URC-a,izgradnji hotela na mjestu istih,prostoru Autoboke,Riviere,Livnice,ukratko o “uspjesima” ove vlasti koja je ocigledno podigla kvalitet Kotora na visoki nivo.
  Ne vjerujem da ne vide ova rugla koja sam pomenuo jer ipak kad su njihova privatna dvorista u pitanju imaju smisla za estetiku.
  S obzirom da gdja gradonacelnica ima onako “uciteljski” nastup sa gradjanima i oponentima kao da smo svi “mali od kuzine” napomenuo bih joj da nema za takve nastupe ama bas nikakvo pokrice s obzirom na katastrofalno stanje u Kotoru osim naravno kod oni par poltrona i poslusnika oko sebe.
  Sve u svemu jad i nevolja…….osim naravno privatnih dvorista i kuca nasih dragih funkcionera.

 4. Iz Beograda sam i odusevljen sam sa Skala radijom. Srbin sam ali to nikada ne isticem jer je to toliko intimna stvar. Ali Skala Vam je odlicna, Volim Boku i Kotor i nigde nikada ne bih isao na godisnji odmor nego u Crnu Goru. I cestitam Vam na drzavnosti i samostalnosti. Pa nek puknu moji primitivci nacionalisti kojih je svugde.

 5. Slažem se sa Marinom i poručujem Milošu i Nenadu da ne lupetaju gluposti . Njihov velikosrpski nacionalizam nikoga više ne dodiruje. Što ste to čuli Miloše na Tv što nije istina? Obrazujte se malo. Ne trčite pred rudu. Neznam kojih ste godina ali je sramota ne željeti da se nauči nešto što se ne zna. Nemojte da mrzite i da to pokušate prebacivati Skali. To i sami znate da nije istina.

 6. Prije će bit Nenade da vi mrzite sve što je crnogorsko. Skala radio voili svoju državu a vi tuđu. U tome je problem. Okanite se toga.

  • Sjora Marina,
   Niste originalni,vec smo to culi sa televizije Crne Gore,predsjednika parlamenta,direktora policije Veljovica,Novaka Kilibarde,Miska Vukovica i sl.

 7. Poštovana Gradonačelnice zašto Vi kao tolerantna Bokezica favorizujete Skalaradio koji širi srbofobiju po Boki?

  • Gospođo Ćatović, ne obazirite se na zle i one koji imaju zadatak da vas sputavaju.
   Ima nas koji pošteno živimo i mislimo. Zato samo naprijed neka vam brže ide tamo gdje možete založite autoritet.

  • Imate i koga podržavati ako Skalu podržavate. Samo ne čini mi se jer čujem muku muče ,da imaju para uredili bi uređaje , predajnike koji im kao sve što je potrošno izgore ili se kvari pa kako nas obavještavaju često čekaju ekipe i rade na otklanjaju kvarova.Zato pomozite gospođo predsjednice onima koji pošteno rabotaju i neka vas ne koče ovi i ovakvi komentatori nacionalisti i šovinisti.

  • Srbofobican si ti Nenade i nesretan i frustrato mnogo. Ko je protiv srpskog naroda jadan. Ja sam Srbin pa to nijesam nikada osjetio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].