Gorjelo u Risnu i Bigovi

7
vatra je prijetila kućama

Maksim Mandić

Maksim Mandić

U kotorskoj opštini požari ne jenjavaju.

Oko 13 sati i 35 minuta izbila su dva požara.

U Risnu i u grbaljskom naselju Bigova.

Komandir kotorske službe zaštite Maksim Mandić javio je Skala radiju da je u Risnu požar izbio u naselju Mala, iznad baraka kod kamenoloma.

Odmah nakon dojave, na teren su, na poziv dobrovoljaca iz Perasta izašli kotorski vatrogasci sa tri vozala, a cistijernu sa vodom poslao je kotorski vodovod.

Brzom intervencijom spaseni su objekti, kao i stubovi javne rasvjete i dalekovod.

Jak vjetar otežavao je gašenje vatre koja je opasno prijetila stambenim objektima.

Uzrok požara, kao i mnogobrojnih ove godine nije poznat.

U isto vrije kad i u Risnu buknulo je u Bigovi.

Kotorskim vatrogascima u tom donje grbaljskom selu pomagali su dobrovoljci iz Krtola.

Vatra je stavljena pod kontrolu i očekuje se da će požarišta na obje lokacije biti sanirani u toku poslijepodneva.

požar je zahvatio šire područje
vatra prijetila kućama i dalekovodu

7 KOMENTARI

 1. @Miljan
  A koja je tvoja muka, Miljane? Vazda se nadje neko poput tebe da laprda!
  Ne imao potrebu za njihovom intervencijom!
  Zle misli ce te svog izjest! Jadan li si!

 2. E moj Miljane,mnogi risnjani su isto tako pricali za nas perastane,da smo spori da sve izgore dok mi ne dodjemo i sl.,pa kad im spasimo guzic* i ono sto su cijelog zivota sticali onda nas blagosiljaju…zao mi je tebe i ljude kao sto si ti…a sto se tice “javljanja uzivo” otvori malo arhivu i pogledaj jeli ista stvar bila i dok je Edo bio komandir…pozz za kolege iz Kotora!

 3. Redovan sam slušalac Skala radija i čitalac sajta. Što si Miljane toliko zlonamjeran. Skala je redovno pratila sve požare bez obzira ko je bio šef. To je najmanje važno. Važno je informisati javnost istinito. A to se može samo ako ste na licu mjesta. ne bi bilo dobro da tebi nešto gori pa da provjeriš koliko su efikasni i požrtvovani kotorski vatrogasci. Tada bi ih blagosiljao. Stidi se na koga udaraš.

 4. Da li bi gospodin urednik Vašeg cijenjenog radija obavještavao javnost o požarima sa lica mjesta, da mu nije cijenjeni sin komandir u Vatrogasnici???
  I prije je bilo požara, pa se niko nije javljao “uživo”. Dovoljna je bila vijest da je bio požar. I čuvena rečenica “brzom intervencijom”… Jes, toliko su brzi i tako dobro opremljeni da obično izgori sve dok dodju…

  • Poštovani Miljane, na Vaš komentar neću odgovarat, samo ću Vam predložit da kada sljedeći put čujete sirenu za uzbunu, sjednete u auto i pođete do vatrogasnice.Štopujte vrijeme, kao i vrijeme potrebno da obučete odijelo i uzmete opremu.Dok Vi to sve uradite jedan ili dva kamiona sa vatrogascima su već otišli da pruže pomoć unesrećenom ili da spriječe moguću katastrofu.Suvišno je pričati o vozačima auta, “tatinim sinovima ili kćerima” koji neće da sklone svoj skupocijeni “teško stečeni auto” i propuste vatrogasno vozilo pod rotacijom, jer je laprdanje na mobilni tel. mnogo važnije od nečijeg života ili mukom stečene imovine.Molim Vas probajte da uradite gore predloženo pa onda napišite komentar .Hvala Vam velika i ne dao Vam Bog potrebe za intervencijom naših vatrogasaca, velikih ljudi u pravom smislu te riječi.

 5. Dragi moji čitaoci i slušaoci prestižnoga radia na talasima Boke i šire,džabe se priča,piše,opominje,predlaže,jer nema boga i nema toga koji će da spriječi huligane da ne pale?! Brine i intresuje koliko puta će broj huligana ,da pređe broj požara, podmetnutih, u toku jedne ” požarne sezone “,jer sve ostalo je već davno viđeno i poznato,zar ne dragi moj trpljivi narode ????

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].