Gori u Krimovicama, Sutvari, Radanovićima i na brdu iznad Marovine u Kotoru

2
vatra iznad Marovine

Maksim Mandič

Maksim Mandić

Bura, a pogotvo ljudska nepažnja i nemarnost doprinose da kotorski vatrogasci nemaju predaha iako smo ušli u drugu polovinu oktobra.

Jutros je izbila vatra preko puta benzinske stanice u Radanovićima đe je izgorjelo oko hiljadu kvadrata niskog rastinja.

Požar je izbio oko 9 sati, a na teren je uzašlo troje vatrogasnih vozila i desetak vatrogasaca, rekao je Skala radiju Maksim Mandić, komandir u kotorskoj službi zaštite.

I taman kad je ovaj ugašen, izbio je novi šumski požar u grbaljskom naselju Krimovica, pored  kuće Mikelja.

Na teren su izašla 4 vatrogasna vozila sa 13 vatrogasaca, a ozbiljno su ugroženi objekti koje su vatrogasci uspjeli da odbrane i pored jake bure koja umnogome otežava gašenje.

“Požar se i dalje gasi. Još nije pod kontrolom, ali se nadamo da ćemo ga ugasiti do večernjih sati”, kazao je Mandić.

Vatrogasci su privremeno uspjeli da požar u Kromovicama stave pod kontrolu, ali se on ponovo razbuktao i zaprijetio kućama.

Vatrogasci su ponovo uspjeli da odbrane kuće.

U međuvremenu je požar izbio u Sutvari, a nakon toga u brdu iznad Marovine u Kotoru u kasnijim popodnevnim satima.

Ostaje i dalje pitanje ko, kako i zašto pali?

Nije moguće da se čiste placevi po ovako jakoj buri.

U pitanju je ipak nešto drugo što zahtijeva temeljnu provjeru.

Kotorski vatrogasci su na ivici snage.

Isrpljeni su četvoromjesečnim svakodnevnim susretima sa vatrenom stihijom.

Prisjetimo se da je u pojedinim danima znalo da gori i na desetak mjesta istovremeno na prostoru od dvadesetak kilometara.

gori u Krimovicama

2 KOMENTARI

  1. Dragi moji iz Skala radio-a,sve se zna ,samo se nezna kada je za očekivati nove požare na tipčna mjesta pod tipčnim okolnostima?! Što se tiče druge vaše konstatacije:”Nije moguće da se čiste placevi po ovako jakoj buri”.,treba znati da se placevi ne čiste,po buri nego se potencionalni placevi pale, da ponovim pale,ne pokiši nego, upravo, po buri da se posao obavi?! Za kraj,ispričaću vam jednu priču iz mog djetinstva.Naime,djeca kao djeca,pored svoga voća u svojim baštinama,najmilije im je bilo ići u “krađu,u tuđe?! Znate li kada smo išli u “krađu,(oh još me bole prutevi šipkovi koje sam fasovao od mame)po najvišoj kiši ili nevijeri kada smo imali, u obavljanju “krađe”,stopostotni “učinak”?! Dakle,bura kao faktor,nije iznenađenje,ali je istovremeno i obezbeđenje za “uspješnost” požara?!

  2. Ni bura,ni ljudska nepažnja,ni nemarnost,već mjesto bure bezobrazluk,mjesto ljudska,neljudska,mjesto nepažnje,izuzetna pažnja posvećena višedecenijskom nalaganju “badnjaka”,popraćenim tačnim i preciznim prognozama vremena kada počinje orgijanje-paljenje o trošku države i naroda,a sve to zarad čišćenja građevinskih divljih placeva divljih i nevaspitanih prodavaca i divljih građevinara koji na prostoru Donjega Grblja u atare Petoselice,pale li pale, prodaju li proda ju,kupuju li kupuju,grade li grade,ali na divlje i nikome ništa ?! Dokle i do kada,kukala vam majka ,tamo njima???

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].