Goran Tuponja: Pozitivna će biti dio Vlade izbornog povjerenja i o tome nema razgovora

0
Goran Tuponja

Goran Tuponja

Inicijator i tvorac dogovora između vlasti i opozicije, što znači i skorog potpisivanja sporazuma o Vladi izbornog povjerenja, Pozitivna Crna Gora, danas nije po volji onima koji  se guraju u prve redove da dokažu kako su upravo oni obezbijedili da vlast  prihvati dijalog.
Neki čak idu tako daleko da ne žele Pozitivnu da vide u novoj kombinaciji vlasti, koja će funkcionisati do oktobarskih izbora.
Gorana Tuponju, predsjednika Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore pitali smo da li je očekivao, nakon zastrašujuće harange i pritisaka na njegovu partiju pa i njega lično, da će se neko sada kititi njihovim lovorom?

Pozitivna će biti dio Vlade i o tome ne želi da raspravlja, kazao je Tuponja.
„Uslovi i plan koji je Pozitivna postavila Vladi su prihvatljivi skoro svima i nas u principu raduje taj demokratski iskorak opozicije, jer smo se, umjesto rušenja institucija sistema opredijelili za mirne, demokratske promjene i to je dobro za državu i za društvo“ , smtara Tuponja.

Pozitivna je, kazao je on, zaslužna za to da politički sporazum bude potpisan, bez obzira ko i što u ovom trenutku priča i ko pokušava da se okiti tuđim perjem.
Dobro je da smo nadomak dogovora koji zapravo znači kontinuitet evroatlantskih integracija, više demokratije i fer izbore.
Na kraju, to znači i ukupnu  političku stabilnost, rekao je predsjednik poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore.

Na pitanje Skala radija smatra li da je moguće da ne dođe do dogovora, budući da su na dnevnom redu i neka nova uslovljavanja, Tuponja čvrsto vjeruje da će do dogovora doći, posmtarajući to kao završni čin.
Na pitanje kada misli da će konačno doći do potpisivanja sporazuma, Tuponja je  podsjetio da je lex specijalis u izradi i sjutra radna grupa nastavlja rad.
On vjeruje, kako je izjavio, da će  lex specijalis biti  završen za dan, dva, i kada on bude usaglašen više ništa ne stoji na putu da bude sazvana sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se izglasati sporazum.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].