Geronto domaćice i dalje će pomagati starima u Kotoru

0

Ljilja Jovović

  Ljilja Jovović

Na pitanje starih kojima je neophodna pomoć, da li će biti nastavljen projekat geronto domaćica u kotorskoj opštini, Skala radio je odgovor potražio u resornom opštinskom sekretarijatu.

Ljilja Jovović, sekretarka ovog sekretarijata je kazala da je Opština Kotor u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i “Caritasom” barske nadbiskupije u fazi potpisivanja ugovora o realizaciji javnog rada – njega starih lica.

Opština je angažovala zajedno sa Zavodom za zapošljavanje 5 geronto domaćica, koje su od 1. januara ove godine nastavile program njega starih, a koji će ove godine biti zajednički finansiran.

Zavod za zapošljavanje finansiraće dvije, a Opština preuzima obavezu za finasiranje tri geronto domaćice.

Ovu uslugu mogu koristiti isključivo ljudi koji žive sami, koji su u stanju socijalne potrebe, bolesni i koji nemaju nikog bližnjeg za brigu o njima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].