Galerija solidarnosti konačno pod svojim krovom

2
Palata Pima

Jagoda Berberović

Jagoda Berberović

Ovih dana se užurbano radi na sanaciji poslovnog prostora dijela palate Pima u starom gradu, đe će biti smještena Galerija solidarnosti, čije je otvaranje predviđeno za 21. novembar.

Konačno, nakon više od 30 godina građani Kotora moći će da vide djela poznatih jugoslovenskih umjetnika koji su, nakon katastrofalonog zemljotresa 15. aprila 1979. godine, poklanjali Kotoru svoje radove i na taj način dali svoj doprinos sanaciji i revitalizaciji drevnog Kotora, kazala je za Skala radio Jagoda Berberović, direktorka Direkcije za uređenje grada.

“Na žalost, višedecenijska nebriga uništila je jedan broj umjetničkih djela. Jedan je otuđen i još uvijek nije jasno kako i na koji način. Spašen je ipak značajan fond tako da možemo očekivati da tek sada Galerija solidarnosti počne da živi punim kapacitetom”, kazala je ona.

Izložbeni prostor površine nešto višeod 100 kvadrata služiće i za ekskluzivne izložbe, poetske i književne večeri čime će Kotor dobiti još jedno mjesto za sve bogatiju kulturnu ponudu.

Takođe je prioritet završetak sanacije klizišta u Gorovićima na putu Stara forteca – Lastva Grbaljska đe je posao doveden do kraja, kazala nam je Berberovićeva.

Predstoji postavljanje završnog sloja asfalata po već pripremljenom terenu, saznaje Skala radio.

Berberovićeva je podsjetila da su završeni radovi na asfaltiranju staze na putu za groblje Sveti Ivan u Dobroti.

Potrebno je da se završi  trotoar i javna rasvjeta.

U Kavču je izgrađen sistem odvodnje atmosferskih voda na putu prema crkvi Sveta Petka, a u Škaljarima je saniran potporni zid na starom putu za Trojicu, kao i  put u naselju Pješčine u Risnu, rekla je Berberovićeva.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].