FSCG: Nošenje zaštitnih maski i rukavica

0

Komisija za takmičenje sačinila je, shodno novim mjerama za borbu protiv pandemije COVID-19 usvojenim od strane Nacionalnog koordinacionog tijela, dopunu Smjernica za organizaciju utakmica u okviru takmičenja kojima rukovodi FSCG.

Na svim utakmicama Telekom 1. CFL, Amplitudo 2. CFL, Kupa Crne Gore, Omladinske i Kadetske lige, ŽFL i Futsal lige obavezno je nošenje zaštitnih maski i rukavica od početka do završetka utakmice za sva lica priustna na stadionu.

Igrači su dužni da nose zaštitne maske za lice i rukavice dok se nalaze u svlačionicama prije početka, na poluvremenu i nakon završetka.

Igrači koji nastupaju (koji su na terenu) nisu obavezni da nose zaštitne maske za lice, kao ni igrači koji kao rezerve nastupe na utakmici (koji uđu u igru). Od obaveze nošenja zaštitne maske za lice izuzeti su šefovi stručnog štaba, dok su ostala službena lica obavezna da tokom boravka na stadionu nose zaštitne maske za lice i rukavice.

Glavni sudija utakmice i njegovi pomoćnici obavezni su da nose zaštitne maske za lice i rukavice u zatvorenom prostoru prije početka, na poluvremenu i nakon završetka utakmice, dok je četvrti sudija obavezan da nosi zaštitnu masku za lice i tokom trajanja utakmice.

Delegat utakmice je u obavezi da nosi masku tokom trajanja utakmice, kao i tokom boravka u službenim prostorijama prije početka, tokom poluvremena i nakon završetka utakmice.

Svi gledaoci, kojima je Smjernicama za organizaciju utakmice dozvoljen ulaz na stadion, obavezni su da nose zaštitnu masku za lice tokom cijelog boravka na stadionu.

Klubovi moraju osigurati da sakupljači lopti nose zaštitne maske za lice od dolaska na stadion, tokom trajanja utakmice pa sve do izlaska sa stadiona.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].