Forum žena SD: Unaprijediti položaj žena bez obzira na životnu dob i položaj

0
Forum žena SD Tivat

Forum žena Socijaldemokrata Tivta je Međunarodni dan žena obilježio u duhu osnaživanja položaja žena i podsticanja solidarnosti i pravednosti, te je 8.mart iskoristio za posjetu sugrađankama, najstarijoj Tivćanki Mariji Brkan i Dragani Višić -majci petoro djece.

Tom prilikom je predsjednica Foruma žena SD Tivat Rada Luković naglasila da je ovo simbolična posjeta kojom Socijaldemokrate žele pokazati spremnost za borbu za ravnopravno društvo koje podrazumijeva unapređenje položaja svih žena bez obzira na životnu dob i društvenu ulogu i položaj.

“Rad i zalaganje Foruma žena se zasniva na principima jednakih mogućnosti za žene i muškarce u pogledu zapošljavanja, napredovanja, stručnog usavršavanja i zarada pod jednakim uslovima. Za ostvarenje ovih ciljeva neophodno je veće uključivanje žena u procese odlučivanja, a Socijaldemokrate, u skladu sa njegovanjem drugačije političke kulture, snažno podržavaju afirmaciju žena, svjesni njihovog doprinosa društu, državi porodici”, poručila je Rada Luković.

Kako pojašnjavaju, predizborna kampanja u Tivtu je odlična prilika da Socijaldemokrate na djelu pokažu zalaganje za prava žena i njihovu zaštitu, i to ne samo kroz zastupljenost njihovih članica na listi, već i predlaganjem i postavljanjem žena na menadžerske pozicije nakon izbora.

Nadalje, najavljuju da je u predizbornom programu SD Tivat poseban akcenat stavljen na osnaživanje ekonomskog položaja žena u vidu razvoja ženskog preduzetništva.

“Izvjesno je da će Socijaldemokrate biti konstituent vlasti u Tivtu nakon izbora, i da ćemo dobijeno povjerenje građanki i građana usmjeriti i na osmišljavanje i realizaciju modela osposobljavanja i osamostaljivanja žena, jer ćemo time ostvariti i zacrtani cilj- ravnomjerni razvoj našeg grada u kojem su oba pola ravnomjerno i zastupljena”, zaključuje predsjednica Forumu žena SD Tivat.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].