Formiranje popisnih komisija na nivou svake opštine

0

Snežana Remiković

  Snežana Remiković

U Zavodu za statistiku Monstat u susret popisu stanovništva u Crnoj Gori u toku je procedura formiranja popisnih komisija.

Dostavljaju se prijedlozi od predsjednika crnogorskih opština, a Zavod za statistiku priprema rješenja o formiranju popisnih komisija na nivou svake opštine u našoj državi, kaže za Skala radio Snežana Remiković, načelnica odjeljenja za demografiju i popis stanovništva u Monstatu.

Pomenute aktivnosti obavljaju se po Zakonu o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine.

Popisne komisije će odrediti mjesta, to jest prostortije u kojima će raditi na nivou jedinica lokalne samouprave, a popis se obavlja terenskim radom, na tradicionalan način, obilaskom od vrata do vrata.

Rad popisivača i njihov materijal će kontrolisati instruktori, bilo da su sa opštinskog ili državnog nivoa, objašnjava Remikovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].