Forci čelnik Ulcinja, DPS-u predsjednik lokalnog parlamenta

0

U tom gradu danas je zaključen sporazum o formiranju nove koalicije koja će imati mandat do redovnih izbora početkom 2026. godine.

Formiranju nove vlasti prethodila je kriza izazvana iznenadnim i jednostranim raskidom koalicionog sporazuma kojim je bilo predviđeno da Građanski pokret Ura i Forca rotiraju funkcije predsjednika Opštine i lokalnog parlamenta. Zbog toga je juče Amil Grbović podnio ostavku na mjesto člana Opštinskog odbora Ure. To je učinio, kako je rekao, iz moralnih razloga.

– Zbog nepoštovanja koalicionog sporazuma iz 2022. o rotaciji gradonačelnika izmedju URA i Force koji je trebao da stupi na snagu 03. juna 2024. godine, iz moralnih razloga podnosim ostavku na članstvo u OO URA Ulcinj. Umjesto da funkciju gradonačelnika prepustimo koalicionom partneru iz Force a preuzmemo mjesto predsjednika SO Ulcinj i na taj način nastavimo započete projekte i nesumnjivo dobre rezultate koje je imala koaliciona vlast na čelu sa Omerom Bajraktarijem, URA se odlučuje na tajne pregovore sa opozicionom DUA o stvaranju neke nove većine – kazao je Grbović.

Upravo zbog prekida koalicionog sporazuma su u ulcinjskim SD i SDP donijeli odluku da prihvate poziv o formiranju nove lokalne vlasti, čiju će okosnicu činiti dosadašnji koalicioni partneri Forca, DP, SD i SDP uz podršku pet odbornika DPS-a.

Njima se juče priključila i Bošnjačka stranka, koja u ulcinjskom parlamentu ima jednog odbornika.

– Nakon što je skupštinska većina koja je vršila vlast u Ulcinju od 2022. godine i formalno prestala da postoji, OO BS Ulcinj je prihvatio poziv da bude dio nove lokalne većine, koju će činiti FORCA, DPS, DP, SDP i SD – saopšteno je danas iz BS.

Oni su poručili da će doprinijeti planu daljeg razvoja Ulcinja.

– Stavljajući interes građana na prvom mjestu, kao i činjenicu da smo na pragu turističke sezone, Bošnjačka stranka će kao konstruktivan partner dati svoj doprinos na planu daljeg razvoja grada, sa posebnim akcentom na poboljšanje uslova života u naseljima gdje žive pripadnici bošnjačkog naroda – zaključili su u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].