Fondacije princa Alberta od Monaka i princa Nikole Petrovića Njegoša pomoći će zaštitu Bokokotorskog zaliva ugroženih vrsta školjki

4

Aleksandar Joksimović

Aleksandar Joksimović

U kotorskom Institutu za biologiju mora dogovorena je buduća saradnja i realizacija naučno-istraživačkih projekata koji se odnose na zaštitu biodiverziteta Boke Kotorske sa fondacijama Princa Alberta od Monaka i princa Nikole Petrovića Njegoša.

Takođe je u prijateljskom razgovoru najodgovornijih iz kotorskog Instituta sa princom Nikolom Petrovićem predloženo da se u kotorskom Institutu osnuje mali akvarijum koji bi na pravi način prikazao sve ono što imamo u Bokokotorskom zalivu, kazao je za Skala radio dr Aleksandar Joksimović, direktor Instituta za biologiju mora.

Posebno je naglašena zaštita nekih ugroženih vrsta školjki, kao što je palastura, njihovo vještačko razmnožavanje i vraćanje u more.

Stoga se u oktobru očekuje dolazak naučnika iz Monaka koji će našim naučnicima iz Instituta prenijeti svoja iskustva vezana za zaštitu ove vrste i njeno vještačko razmnožavanje.

Takođe će se pratiti i one invazivne vrste koje ulaze u Mediteran preko Sueckog kanala i koje mogu uticati na autohtoni živi svijet u moru, pa će se zajedno sa ekspertima iz Monaka raditi i na tom planu, kazao je Joksimović.

4 KOMENTARI

  1. Oce se pridruzit Fondaciji princa Alberta od Monaka i prestolonaslijednika princa Nikole Petrovica i fon od gasthausa Stari Mlini fon Djurica dal kamena plastika and dostinju toga. Da se oplemeni marinokultura i morsko dobro da ima koristi.

  2. Rekose li Albertu dje su planirali izgraditi deponiju Duboki do na Ublima, koja je samo par stotina metara iznad Strpa i Sopota i sva voda otamo ide direktno u zaliv.Ja mislim da bi se covjek odusevio da zna za to,ali naravno njemu je servirano da cuje samo ono sto nekome odgovara.

  3. E ada. Sad će nam pomoć i kraljevske dinastije a do prije par godina smo ih ćerali što dalje od nas. Takvi smo mi. Ne možemo ruke oprat o nedjela koje smo počinjeli dinastiji. Petrovići su dika i ponos Crnogoraca i crnogorskog naroda. Svaka im čast i ustajem i ustajaću pred njima i klanjaću im se od zemlje do neba a ne ovijem našim lopovima. Više su nas zadužili ovija nekoliko godina nego tobož velike patriote koje žare i pale obalom crnogorskom i bacaju smet i đubar svuđena okolo i jezikom i djelima i šporkom politikom. Vaša Dajbaba

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].