Film Odbrojavanje Dušana Vulekovića na Facebook stranici Festivala KotorArt

0

 

Dokumentarni film reditelja Dušana Vulekovića “Odbrojavanje”, biće emitovan u srijedu 29. aprila u 20 sati na Facebook stranici Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike.

“Odbrojavanje” je priča o Bokeljskoj mornarici, najstarijoj bratovštini pomoraca na Jadranu i jednoj od najstarijih na svijetu. Ovo dokumentarno ostvarenje nastalo je kao porudžbina festivala 2017. godine, kada je festival, osim filma, u povodu 175 godina Gradske muzike Kotor poručio i varijacije na temu kola Bokeljske mornarice, svojevrsne kotorske Ode radosti. Varijacije je komponovalo šest mladih autora iz regiona a zajedno su je izveli Festivalski orkestar KotorArta i Gradska muzika Kotor.

“Svi zajedno, svi u kolo, rukama ruke pružimo. Pokažimo svima okolo da slogu bratsku vriježimo. Potvrdimo, uz prigodu, i mi k`o naši djedovi, da u rodu, ne zaludu, jedne smo majke sinovi“, stihovi su spomenutog kola.

“Posebnu pažnju posvećujemo njegovanju ali i stvaranju kulturne baštine Crne Gore. Do sada, festival je od crnogorskih, regionalnih i evropskih stvaraoca poručio mnoge kompozicije kao i dokumentarna filmska ostvarenja koja su bila premijerno prezentovana na svečanim otvaranjima festivala. Ohrabren interesovanjem pratilaca i publike naš festival nastavlja sa emitovanjem dokumentarnih filmova, i drugog originalnog sadržaja u okviru projekta “KotorArt projekcije”, navode iz PR službe festivala.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].