Filip Vujanović: Crna Gora će nakon poziva u NATO ubrzati i svoje evropske integracije

25
Filip Vujanović

Filip Vujanović

Filip Vujanović

Crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića, koji je prisustvovao svečanoj Sjednici SO Kotor povodom Dana grada i Dana oslobođenja Skala radio je pitao za komentar o umiješanosti zvanične Rusije u unutrašnju politiku Crne Gore, međunarodno priznate, suverene države i koliko to može da utiče na poziv Crne Gore u NATO alijansu?

Vujanović je odgovorio da je poznat stav Rusije u odnosu na NATO koji vodi politiku proširenja kao jednu svoju veliku vrijednost, a da je strateški interes Crne Gore i bezbjednosno,  ekonomski i politički da bude dio NATO-a i da sa punom izvješnošču 1. decembra očekujemo poziv za NATO.

Vujanović smatra da CG slijedeći svoj interes slijedi interes svih građana.

Rusija ima svoj državni stav i ubjeđen je da će Crna Gora  nakon dobijanja poziva, a potom i članstva u  alijansu  kao i neke druge države koje imaju krajnje dobre odnose sa Rusijom, biti u prilici da takve odnose afirmiše kroz ono što je naša dobra tradiicija.

“Naše članstvo u NATO nije protiv bilo koga. Nije protiv Rusije, niti protiv tradicionalno dobrih odnosa sa njom. Ono je odabir CG koji joj pripada kroz njenu suverenost i mi vodimo svoju politiku u interesu države  i njenih građana, a evroatlanske integracije su vrijedan dio crnogorske državne politike“, kazao je Vujanović.

On je ubjeđen, kako je izjavio za Skala radio, da će se nakon poziva i članstva u NATO ubrzati  i naše evropske integracije.

25 KOMENTARI

 1. Ulaskom u Nato nećete moći urlikat po gradovima! Amfi će vam malo opanut Skratiće mu se repica pa ćete se mirniji moliti Bogu!

 2. Pozivnica je ante portas!
  Znam da neki od toga lude ali neka pasaju na Vrmac gda se olade jer dalje nikad niđe nijesu pasali niti viđeli dalje od nosa!

 3. Volio bi da gosp.predsjedenik nase drzave,malo pogleda reagovanja nasih ljudi kada je u pitanju ulazak nase drzave u NATO!!!!!
  Nama ovako male drzave sto jos dise da kazem ekoloski,netrebaju ratne baze,koje ce sigurno doci ako udjemo u NATO,a koje ce unistiti ovo malo Flore i Faune sto jos imamo na ovako malom prostoru
  Dajte nam da preko referenduma kada se smatramo demokratskom drzavom da mi,tj.narod kaze sta misli o ulasku u NATO.

   • LUMENU, NEKA TE SPASE OD MENE, A NE BILO NI TEBI NI MENI DA NAM BLIŽNJI STRADAJU KAO U FRANCUSKOJ ILI MOMCI NAŠI IDU U BESMISLENE RATOVE SVJETSKIH POLICAJACA !!!!!!!!!!!
    ONDA PITAJ FIĆA ĐE SI I ŠTO ĆEŠ, NAKNADNA PAMETI

 4. Которани, да ли Вас je срамота како добро живите?

  • Rekose da je Filip zadovoljan stanjem u Kotoru… Bice da su ga iskrcali ispred centra za kulturu i sproveli direktno u salu, da ne vidi malo sto se po gradu cini… Neka obidje sve kotorske spomenike, pa ako moze, onda neka da rece iskreno, od srca sto misli…

 5. ….pa nam rekli-da će ,da nam ubrzaju …jevropske integracije-potla prijema u NATO-ka što ubrzavaju ,evo petnaest/15/godina ,Turskoj prijem u JEU…? Ko živ ko mrtav-ali samo oni…što vjeruju da “se na brzake-ka u gracki gundut-more u napredak…?

 6. “NATO kao američki instrument

  U ožujku 1966. francuski predsjednik Charles de Gaulle objavio je da se njegova zemlja povlači iz zajedničke zapovjedne strukture NATO-a. Glavni stožer Sjevernoatlantskog saveza mora se seliti iz Pariza u Bruxelles. Francuski vojnici napuštaju NATO-ve stožere. Razmjena informacija, pa i ona o pokretima vojnika i podmornica, potpuno je zamrznuta. Radilo se o ideološkoj odluci generala de Gaullea…” (Dojče vele)

  Preko dvadeset godina Francuska je bila van Alijanse.
  A onda početkom devedesetih, kad više nije bilo
  razloga za postojanje NATO-a, jer se Varšavski ugovor
  raspao a Berlinski zid srušen, politički prevrtljivi Miteran
  ponovo uvlači Francusku u opasni vojni savez .

  Postalo je ogavno i ušiparajuće papagajisanje sa svih elektronskih medija pod kontrolom režima, da svaku vijest u informativnim emisijama OBAVEZNO (po naređenju) počinju “NATO integracijama” i pozivu Crne Gore u Alijansu 1.decembra!
  Vladajuća vrhuška nastoji ubijediti neupućene i neznavene da će nam sa NATO-om padati sa neba pečene ševe. Strogo kriju tajnu da će nam Alijansa još više obogaljiti ionako ocunamljenu ekonomoju. Tridesetak vojnika koje Crna Gora šalje u Afganistan godišnje koštaju budžet CG desetak miliona evra!
  Sva oruđa i oružja moraju se kupiti (NATO ne poklanja) i prilagoditi njihovim standardima! Eventualno učešće, makar i simbolično, u ratnim operacijama finansira svaka zemlja članica ponasob.
  Niko od zvaničnika ne objašnjava narodu odakle će država CG namaći sredstva
  za finansiranje opasnog Nato-avanturizma??
  Drugih finansijskih resursa nema, osim da se zavuče šaka u PIO fond. Penzioneri će biti, uz javne službenike, jedine žrtve sulude ideje o uvlačenju zemlje u dužničko ropstvo. Uvećaće se porezi i svakovrsne dažbine do neizdržljivosti za ogromnu većinu građana CG. Dobro došli u Nato!!

 7. OĆETE LI NAS PITAT OĆEMO LI U NATO ILI SMO I DALJE ,, STOKA BEZ REPA” , A FILIPEEEEE ????????
  demos – demokratija ?

  • Pereira ajde malo prošetaj pa se vrati okolo drugoga decembra ili bolje ostani tamo đe ti je mjesto i oladi.

   • Ako kojim slučajem CG udje u NATO,treba uvesti članske knjižice simpatizera ovog saveza pa da po potrebi njih i njihovu djecu šalju po Siriji,Iraku i svugdje gdje treba da brane interese “američkog naroda”.
    Uvodjenjem jedne ovakve praktične članarine siguran sam da bi se smanjio broj ovih “ugroženih” gradjana koji prizivaju Nato integracije.

 8. Nije uvaženi predsjednik objasnio najbitniju
  činjenicu koja interesuje prosječnog crnogorskog
  građanina koji ne nosi glavu na ramenima
  samo za šišanje: Odakle će država Crna Gora
  namaći ogromne pare za finansiranje
  članstva u tu opasnu Alijansu??
  Pošto država neće moći da finansijski izdrži tako neviđeni
  namet, potegnuće na smanjenje penzija penzionerima.
  Ionako između 50 i 60% penzija se, nažalost, finansira iz budžeta.

  • Alto kućo kakva šteta što ti nijesi novinar kakvo bi to pero bilo ali falio sam ipak si ti za politčkog lidera.
   Oli se kandidovati u Koor za početak ya predšednika opštine pa češ pomalo avancat?

  • Ulaskom u NATO se više prima para, nego se daje.

   Alijansa jeste opasna, ali za one koji su van nje.

   Neviđeni namet, će obezbijediti više profita , nego troškova,
   pa će se penzije povećati za 1,5 do 2,1 puta više nego u Rusiji.

   • tebe cemo ,,sa mula” odmah Filipu za savjetnika, ma kako je ovo sve skontala, bistra je ka ‘celica

 9. ….tako ti je mio caro-kada oće “zrno posa-da digne iz groba Mičurina-pa da ga promakne -kalemljenjem u KOKOS ORAH…? Voćka čudnovata-a nije viša od zrna prosa….?

 10. Mozda bi Kotorani od g.Vujanovica prije htjeli cuti kako komentarise politiku svoje partije u nasem gradu.
  Sto misli dragi Filip o tome da Kotor nema nijedan veci hotel?
  Sto misli o tome da je unistena kotorska privreda?
  Sto misli o zaobilaznici?
  Sto misli o tome da nam je Jugopetrol prije godinu pasao za Podgoricu?
  Sto misli o tome da Kotor nema status grada?
  Imao je Filip i Dps mnogo prilika da obraduje Kotorane.Nije valjda jedino sa cim izlazi pred Kotor prica o Natou?
  Interesuje me kako ce se Filip opravdati ako ne stigne pozivnica sto licno mislim da nece.Ukoliko je Crna Gora ispunila uslove za poziv onda je ispunila i Zambija.
  A ukoliko na kakav volšeban nacin i stigne pozivnica siguran sam da ce Filip raspisati referendum po novome izbornome zakonu i prihvatiti cinjenicu da Nato pristalica ima taman koliko i Kotor hotela.
  Nije se valjda cijeli program dps sveo na Nato?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].