Farmaceutske mogućnosti i novine u pomagalima za dojenčad

1
mlade majke doilje

dr Vesna Mačić

dr Vesna Mačić

U dječijem dispanzeru kotorskog Doma zdravlja, u okviru savjetovališta za mlade, danas će se organizovati radionica na temu “Savjetovalište majki dojilja”.

Ovo savjetovalište u Kotoru je pod nazivom “majka – majci”, podsjeća pedijatrica Vesna Mačić, a danas će se razgovarati o  farmaceutskim mogućnostima i novinama u pomagalima za dojenčad.

Gosti savjetovališta su članice već prepoznatljive cetinjske škole sa Jasnom Mašanović koja u ovom gradu vodi školu za trudnice i predstavnici farmaceutske kuće Apifarm.

Majke će biti u mogućnosti da čuju mnoge korisne i stručne savjete i odgovore na pitanja, poput onih što i kako dati bebi kada krene bolno nicanje zubića ili stomačni grčevi, tzv. kolike, kazala je dr Mačić.

Takođe će se mlade majke upoznati sa novim pomagalima za koje se do sada nije čulo, kao što su pelena od bambusa ili kakve su pelene za odvikavanje od mokrenja.

Uz  tim farmaceuta, ljekara, sestara i babica, mlade majke na ovoj i sličnim radionicama su u prilici da čuju prave informacije, ali i da međusobno razmijene iskustva u podizanju i prije svega zdravom dojenju svojih beba.

Ovo je pravi način da se u jednoj zdravstvenoj ustanovi od stručnih i odgovornih dobiju pravi odgovori, zaključila je doktorka Mačić.

1 KOMENTAR

  1. krenuo u grad, vidim auto stoji bez signalizacije a oznake na auto su bile >>dostava ljekova, <<ma nije stojao ispred bolnice nego ispred cucke ambasade(znamo koji je to lokal) sto su istovarali ne znam.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].