FA “Nikola Đurković” prvi na 7. Festivalu BH plesa i folklora

0

Predhodnog mjeseca održao se 7. Festival BH plesa i folklora, a zbog korone festival je bio online karaktera. Članovi folklornog ansambla “Nikola Đurković” iz Kotora su uzeli učešće sa koreografijom Bošnjačkih igara i pjesama sa sjevera Crne Gore i zauzeli ubjedljivo prvo mjesto.

Autor koreografije i osnivač FA “Nikola Đurković”, prof. Predrag Šušić povodom ovih uspjeha kaže: “Izuzetno mi je drago što smo i u ovo vrijeme, kada su gotovo sve aktivnosti u folkloru obustavljene, našli mogućnost i uzeli učešće na ovom festivalu. Drago mi je da je naša nova koreografija, koja je prvi put izvedena prije nepunih godinu dana, ocjenjena po svim segmentima vrednovanja sa najvećim ocjenama. Od mogućih 120 bodova stručnog žirija, mi smo dobili 117.”

Šušić ističe da im sva pravila nisu išla u korist, jer su se pored bodova žirija, vrednovale SMS poruke, ali samo sa BH brojeva i lajkovi na YT kanalu organizatora, ali da su i na tom polju imali neočekivano dobre reakcije.

Folkloraši FA “Nikola Đurković” su trenutno na pauzi zbog epidemioloških mjera, ali najavljuju brojne aktivnosti čim se steknu uslovi za normalizaciju rada.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].