Evropski uslovi u kotorskom Domu učenika i studenata

4
Studentski dom Kotor

Branko Ivardić

Branko Ivardić

Dom studenata i učenika “Spasić-Mašera” u  Kotoru novu školsku godinu dočekuje u do sada najboljim uslovima nakon rekonstrukcije, kojom je, između ostalog urađena toplotna izolacija Doma i solarni uređaji za toplu vodu.

Riječ je o projektu energetske efikasnosti Ministarstava ekonomije i prosvjete kojim su znatno poboljšani uslovi Doma koji, prema riječima direktor Branka Ivardića nikada nije bio u boljem stanju.

Što se tiče bezbijednosti ishrane, Dom “Spasić-Mašera“ je u sistemu HASAP-a, što znači da su obezbijeđeni evropski standardi i ove godine je dobijen atest, pa je i ovaj segment na zavidnom  nivou, rekao je Ivardić za Skala radio.

Unutrašnjim radovima i prepravkama podignut je i nivo smještaja u Domu čiji je kapacitet 260  mjesta.

Od toga 220 mjesta za studente, a 40 mjesta za učenike.

Raspisan je konkurs koji je objavljen na sajtu Ministarstva prosvjete i za Dom mogu aplicirati svi studenti koji se upišu na fakultete, bilo da su redovni ili vanredni, a osnovni  kriterijum je dosadašnji  uspjeh.

Tokom ljeta Dom se izdaje turistima, pa su i ovih dana kapaciteti puni, podsjetio je Ivardić.

4 KOMENTARI

 1. Polaže student usmeni ispit. Za to vreme profesor se ljulja na stolici. U jednom trenutku stolica se slomi i profesor padne na pod. Student ne izdrži i počne da se smeje. Profesor će na to, polako ustajući i čisteći odelo:
  • Eh, kolega, danas padosmo obojica!

  Polaže student usmeni ispit. Za to vreme profesor se ljulja na stolici. U jednom trenutku stolica se slomi i profesor padne na pod. Student ne izdrži i počne da se smeje. Profesor će na to, polako ustajući i čisteći odelo:
  • Eh, kolega, danas padosmo obojica!

  http://www.balkanvicevi.com/

 2. Parkira čovek auto pored skupštine. Prilazi policajac i opominje ga:
  – Ne možete ovde da parkirate! Znate, to je skupština.
  – Znam, hvala vam. Ali ne brinite, imam ja dobar alarm

 3. Postovano Ministarstvo prosvete CG !
  Znanje na vasim fakultetima, OBJAVITE, na kome mjestu je rangirano u Evropi. A neka ste uredili taj prostor, to je vazna, ali pri edukaciji, sporedna prica

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].