Evropski standardi u Domu starih u Risnu

1
Dom starih "Grabovac" u Risnu

Zoran Vukićević

Zoran Vukićević

Dom starih “Grabovac” u Risnu prva je institucija u Crnoj Gori koja u oblasti socijale i zdravstva uvodi standard ISO 9001.

Riječ je o pilot projektu čija je primjena počela u martu prošle godine i koji podrazumijeva uvođenje standarda u svim oblastima rada.

Cilj tog standarda upravljanja sistemom kvaliteta je da se sve procedure i svi postupci koje se vode u Domu svedu na subjektivnu odgovornost, objašnjava za Skala radio Zoran Vukićević, direktor Doma starih.

ISO standard precizno pokazuje grešku u radu, kao i personalno ko je zakazao u poslu, bez odomaćene kolektivne krivice.

Ovi standardi, prema riječima Vukićevića, daće veliki kvalitet u radu sa starima u Domu.

Nakon godinu od implementacije projekta, prije 15 dana Dom su posjetili eksperti iz Holandije da se vidi dokle se stiglo, a rezultati se očekuju uskoro, kazao je Vukićević.

Ovih dana uvodi se i standard zaštite kvaliteta hrane, budući da se dnevno u Domu priprema 1200 obroka.

Na osnovu ovog evropskog standarda tačno će se znati kako se prima, čuva i priprema hrana.

Ove godine je rađena i anketa o zadovoljstvu korisnika životom u Domu na osnovu koje je  od 208 anketiranih korisnika, 207 zadovoljno uslugom i radom osoblja prema njima.

Prema riječima direktora Vukićevića, korisnici su nezadovoljni kulturno zabavnim životom u Domu, kao i činjenicom da ljudi u invalidskim kolicima i hendikepirane osobe vrlo rijetko napuštaju Dom, pa je stoga urađen akcioni plan za naredna dva mjeseca kako bi svih 300 stanara Doma starih negdje otputovali van Doma, zaključio je Vukićević.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].