Evropska sedmica lokalne demokratije

0
Kotor

Jelena Stjepčević

Jelena Stjepčević

Gradovi i mjesta 47 zemalja članica savjeta Evrope su pozvani da se pridruže Evropskoj sedmici lokalne demokratije na temu ljudska prava na lokalnom nivou u periodu  od 10. do 16. ovog mjeseca.

S obzirom da je gradonačelnica Kotora Marija Ćatović na čelu crnogorske delegacije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, Opština Kotor u saradnji sa Eko centrom “Delfin” organizuje promociju u Kotoru.

Kroz evropsku sedmicu lokalne demokratije građani mogu da aktiviraju probleme u njihovom okruženju, kao i da procijene da li javne službe na pravi način obavljaju svoje dužnosti.

U okviru ovog projekta u četvrtak 13. i petak 14. oktobra planirana su dva okrugla stola pod nazivom “Nacije, religije, kulture-Kotor kroz istoriju” i “Saradnja, potencijali i mogućnosti na relaciji lokalna uprava – nevladin sektor”.

Osim ovih aktivnosti biće organizovane izložbe dječijih likovnih radova na temu “Različitosti nas spajaju” u kotorskoj galeriji Stari grad u četvrtak u 18 sati.

Predviđeno je i nekoliko tematskih radio emisija posvećenih ljudskim pravima na lokalnom nivou u našoj opštini.

Medijski partner ovog projekta je Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].