Evakuacija djece u OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” u slučaju zemljotresa

8
Sa pokazne vježbe

U Osnovnoj školi “Narodni heroj Savo Ilić” u Dobroti danas je održana taktičko pokazna vježba koju su organizovali kotorska Služba zaštite i spašavanja i Direktorat za vanredne situacije i civilnu bezbijednost Crne Gore.

Vježbom je obuhvaćena evakuacija djece u slučaju zemljotresa i gašenje požara nastalog nakon njega, kazao je za Skala radio komandir ove Službe Maksim Mandić.

Kiša nije bila prepreka organizovanom spašavanju učenika i nastavnog kadra od posljedica mogućeg zemljotresa i požara nakon njega, imajući u vidu da se naš grad nalazi na sejzmički aktivnom terenu i da nam je još uvijek u sjećanju katastrofalan zemljotres koji je pogodio Kotor i Crnu Goru 15. aprila 1979. godine.

sa vježbe
evakuacija uspjela
vatrogasci spremni
uspjela pokazna vježba
zanimljivo
Komandir i Marin

8 KOMENTARI

  1. Gospodo iz Skale,predlažem vam da pokrenete “akciju prve pomoći”i da se prikupe eurići..pa da se ovome pod “sifrom”-“Bokelju”, kupi “tastatura”koja “cuka” po naški..što bi se reklo…i da ne cuka ono “Ć”,sa “C”…ili “Ž” sa “Z”ili…”Š”sa “S”…Ružno je brate…osvjedočenog “srbina”-/ne/privesti namjeni, koji je za sebe reka…na ovaj isti portal :da je to što nije…i da je u Kotor evo više od 400 godina…a pod drugim “imenom” reka je:da su njegovi u Kotor preo 200 godina….što bi, da je živ pofesor Veližeh /bješe to u Pomorskoj školi u Kotoru pedesetih godina pasanoga vijeka/ reka: da je ovaj “srbin”-sifrom Bokez -u Boku preo 600 godina…? Jer znate gospodo sa i iz Skale,nije njemu lako od proljeća do jeseni—kada počinje ” rehabilitacija” njegovoga uma i razuma…pa da se u jesenje i zimske idile uklapa i da rasuđuje! Ja ga,izgleda,jediini na Skalinima od staroga grada razumijem…pa i onda kada “zvecka” sam sa sobom, kao ovo oko vatrogasaca – na istoj “tastaturi”…”ljubavi prema ovizima s’brda”…pa im od “velje ljubavi” /ne/može potrefiti ni veliko slovo “K” nego piše sa malim slovom i sa “c” umjesto “č”?Da mu je neohodna “rehabilitacija”..i kupovica “tastature”…potvrdio je i na ovom portalu…na temu:”Završetka radova na sporstskoj sali u Škaljarima…”,đe je iz njega, jopet ,”progovrila” ljubav prema ovizima ‘s,brda…ali pod psetoudonimom ….”sifrom -komsija”?

  2. djeca su se skvasila samo a bolje bilo da je skola organizovala ciscenje kanala koji naprave problem kada kisa pada pa ne mogu do skole doci od velike vode i poplava sram ih bilo na celu sa kucom

  3. Sve pohvale ovim vrijednim l;judima i entuzijastima koji su spremni na sve samo da pomognu obvome jadnom napacenomu narodu. Bravo za nase vatrogasce i sve vatrogasce sirom svijeta. Cestitke sve

  4. Bravo za vatrogasce.
    A, sta je sa upravom skole? Dok su oni stajali ispod nadstresnice i divili se skoli (ne vatrogascima) djecu su izbacili na kisu bez jakni i kisobrana. Sram ih bilo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].