EMSA posjetila kotorski Fakultet za pomorstvo

0
Fakultet za pomorstvo u Kotoru

Danilo Nikolić

Danilo Nikolić

Kotorski Fakultet za pomorstvo minulih dana posjetili su predstavnici evropske agencije za pomorsku sigurnost EMSA sa ciljem utvrđivanja kvaliteta rada nastavnog procesa, edukacije budućih pomoraca, kao i rada trening centra za obuku pomoraca na ovom Fakultetu.

Predstavnike EMSE, prema riječima dekana Danila Nikolića, najviše je interesovao standard sistema kvaliteta na Fakultetu i usklađenost rada sa međunarodnim standardima koji su obavezujući u obuci pomoraca.

Kotorski Fakultet za pomorstvo, sistem kvaliteta posjeduje više od deset godina, podsjetio je Nikolić, i redovno ga usklađuju sa međunarodnim zahtjevima, a sertifikovani su od Lojda.

Predstavnici ove međunarodne komisije provjeravali su i kvalifikaciju nastavnog osoblja, uslove u kojima se održava nastava, kao i opremu, uključujući i simulatore i njihovo održavanje.

Oni su takođe provjerili i rad pomorske biblioteke, kao i mjesta za izvođenje vježbi koja se nalaze van Fakulteta.

Odgovor nakon ove posjete međunarodna komisija dostaviće Ministarstvu pomorstva i saobraćaja, kazao je dekan Nikolić za Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].