Elektro instalacije, grijanje, dotrajala stolarija nije muzika u kotorskoj Muzičkoj školi

0
Muzička škola "Vida Matjan" u Kotoru

Marina Dulović

Marina Dulović

Kotorska Muzička škola je u sadašnju zgradu u kojoj radi uselila 1985. godine, kada je bila zajedno sa jednom školom u Hrvatskoj najmodernije opremljena Muzička škola u bivšoj Jugoslaviji.

Iako se u školu stalno po nešto ulaže, zub vremena je ogledalo i na ovoj zgradi na kojoj je prilično stradala spoljna stolarija, prozori i vrata, kazala je za Skala radio Marina Dulović, direktorica kotorske Muzičke škole “Vida Matjan”.

Škola je u pregovorima sa Ministarstvom prosvjete da se uz njihovu pomoć pronađe  investitor koji bi generalno sanirao stolariju i zamijenio je eloksiranom.

Ono što u ovom momentu ova škola sama može su sitnije popravke i adaptacije na elektro instalacijama i grijanju.

U koncertnoj dvorani je podno grijanje a u čitavoj školi centralno, koje škola plaća sopstvenim sredstvima, što predstavlja ogromnu stavku za njen budžet, kazala je Dulovićeva.

Takođe se ovih dana adaptiraju stolice u koncertnoj dvorani stradale od prodora vlage sa krova.

Jedan dio se već radi i Dulovićeva vjeruje da će mobilijar doprinijeti novom ruhu dvorane za nove programe koje škola radi u ovom prostoru, adaptirane crkve Sv. Duha, na zadovoljstvo publike.

U adaptaciju krova koncertne dvorane, kotorska Muzička škola je prije par godina uložila vlastita sredstva i riješila veliki problem, budući da je bukvalno točilo sa plafona.

Takođe je saniran i sanitarni i kanalizacioni čvor, podsjetila je direktorica Dulović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].