Ekumenski centar na Prčanju

0
Prčanj

Zajednica Sveti Eđidio, čije je sjedište u Rimu, posebno je uspješna u misijama pomirenja u kriznim područjima koji su joj obezbjedili visok nivo respekta, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

On je razgovarao sa predstavnicima Zajednice Sveti Eđidio koju je predvodio njen predsjednik Marko Impaljaco.

Imapljaco je istakao da je zajednica, od njenog formiranja 1968. godine u Rimu, posvećena promovisanju mira i dijaloga u međunarodnoj zajednici.

Katolička zajednica Sveti Eđidio okuplja više od 50 hiljada članova iz 70 država svijeta, a na prostoru Balkana je posebno fokusirana na unapređenje mira, dijaloga i tolerancije.

Impaljaco je posebno vrednovao mulietnički i multivjerski sklad u Crnoj Gori u kome je odnos katoličanstva i pravoslavlja od posebne vrijednosti.

Vujanović je, kako se navodi, iskazao izuzetno poštovanje za ekumensku misiju Zajednice Sveti Eđidio.

On je pozdravio odluku Zajednice za osnivanje međunarodnog ekumenskog centra u Prčanju što predstavlja još jedan dokaz sadržajnih odnosa sa Zajednicom Sveti Eđidio.

Sastanku je prisustvovao ambasador Crne Gore u Vatikanu Antun Sbutega.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].