EK dala pozitivan IBAR i preporučila održavanje Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom

1

Evropska komisija preporučila je održavanje Međuvladine konferencija sa Crnom Gorom i uputila pozitivan Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 (IBAR), saznaje Pobjeda od izvora u Briselu. Ovu odluku, Komisija je proslijedila Savjetu EU, koji će na radnim tijelima za proširenje (COELA) odlučiti da li će podržati predlog Komisije.

Zemlje članice, na sastancima COELA, odlučuju i tome da li će podržati Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24(IBAR). Prema našim saznanjima iz Brisela, ova odluka će biti donesena iduće nedelje, a na današnjem sastanku analiziraće se izvještaj koji je pripremila Komisija.

U Skupštini je u toku rasprava o setu zakona, čije je usvajanje uslov dobijanja pozitivnog IBAR. Za sada je usvojeno sedam od 12 IBAR zakona, a rok je da do iduće sedmice, do poslednjeg zasijedanja COELA budu usvojeni svi pomenuti zakoni.

Ipak, preporuka Vlade je da se ne čeka zadnji trenutak, već da se zakoni usvoje već danas, što je i inicijalni plan parlamenta.

pobjeda

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].