E-novine: Poslednja emisija “Peščanika”

1
Peščanik

Urednica “Peščanika” Svetlana Lukić, odjavila je emisiju u petak, 10. juna, rečima da će, ukoliko B92 ne pristane da se izvini za gostovanje Ljiljane Bulatović i Koste Čavoškog na toj televiziji, ovo biti poslednja emisija.

B92 je odbio da se izvini gledaocima i porodicama žrtava.

Zbog sramotne emisije koja je emitovana na B92 nakon hapšenja Mladića, Svetlana Lukić i Svetlana Vuković, odlučile su da zahtevaju izvinjenje te kuće koje je preduslov da se uopšte razgovara o sledećoj sezoni “Peščanika”.

Koliko je za sada poznato, B92 je odbio da se izvini gledaocima i porodicama žrtava, zbog čega su urednice Peščanika Svetlana Lukić i Svetlana Vuković svoju saradnju sa tom medijskom kućom, nakon 11 godina, završile.

Ubuduće ćemo ih čitati na portalu pescanik.net.

Kao što su pisale e -Novine, u emisiji “Debata b92” emitovanoj u ponedeljak, gosti Kosta Čavoški i Ljiljana Bulatović, otvoreno su negirali genocid, osporavali žrtve ubijene u Srebrenici i time vređali porodice preživelih te još jednom potpuno relativizovali najveći zločin na području Evrope od Drugog svetskog rata.

Nasuprot njima, predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić i direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević ponavljale su svoje dobro poznate stavove koji se, od upadica, podrugljivih osmeha i izrugivanja skoro nisu ni čuli.

Nije jasno zašto su dvoje otvorenih branilaca ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića, uopšte dobili priliku da gostuju u programu B92, jer se zna da se od njih ništa novo neće čuti.

Zašto je gledaocima B92 koji su svesni zločina devedesetih godina upravo zahvaljujući toj kući, priređen, nakon Utiska nedelje, još jedan razlog da se osećaju posramljeno, nemoćno i, na kraju, pobeđeno u priči da li je Ratko Mladić heroj ili zločinac.

Na pitanje da li se nešto u Srbiji promenilo od kad je uhapšen Ratko Mladić, nakon senzacionalističkog ludila poslednjih deset dana sa sigurnošću se može reći da jeste – Ljiljana Bulatović i Kosta Čavoški konačno su dobili svojih pet minuta na B92.

Ranije to nije bilo moguće.

e-Novine daju punu podršku “Peščaniku” u ovoj nameri smatrajući da je to jedini način da se prestane sa relativizacijom zločina za koje je odgovorna Srbija.

Način na koji se, od kad je uhapšen Ratko Mladić, relativizuju njegovi zločini u medijima, u najmanju ruku je sraman.

“Peščanik” je kultna emisija koja se 11 godina emitovala na Radiju B92.

Skala radio u potpunosti podržava Svetlanu Lukić i Svetlanu Vuković, urednice “Peščanika” koje su godinama iskreni prijatelji ovog medija.

1 KOMENTAR

  1. A sto reci za gostovanje ekstremnog desnicara Daniela Srba iz HSP-a na talasima vaseg radija?! Slican je to nacin razmisljanja – kao Cavoskog i Bulatoviceve!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].