Dušni dan ili Dan mrtvih

7
Mjesno groblje u Škaljarima

Dušni dan ili Dan mrtvih, katolički je blagdan, a obilježava se nakon Svih svetih, 2. novembra.

Obilježava se u Rimokatoličkoj crkvi, kao i u Engleskoj crkvi  i u mnogim evangeličkim crkvama.

Uz ovaj blagdan, kao i za Dan Svih svetih, običaj je obilazak groblja i paljenje svijeća za pokojne.

Iz kotorskog Biskupskog ordinarijata obavještavaju da je danas, na Dan mrtvih, na katoličkom groblju svetog Mihovila u 15 sati i 30 minuta sveta Misa, procesija i blagoslov groblja.

7 KOMENTARI

 1. Gospon V.Raspopoviću,da ,u pravu ste,NOB je davno završen! Ali,zahvaljujući vama- “ljubiteljima” tuđih vjera…nacija…jezika i jezičina poput vaše,mi evo kvarat od vijeka živio u novoj NOB-mržnji prema svima onima koji nisu vaše:vjere;nacije;jezičine- koji je započepo ljeta 1988 i traje do dana današnjega! Zato gospon Ilijaz Bijelićuk..da ste taj koji se prestavlja ….trebalo bi da vaš kažiprst stavite na čelo kojega više nema -izgubilo se u post ABlejanju..onda isti prstić stavite u sopstvenu g..zamjenicu vašeg čela-tabule raze i nastavite da ližete ovo što ste u vašem komentaru-očigledno namijenili sebi i svojoj obitelji!! Dakle,Vi-Insan koji brčka…o drugome..na najbolji način prestavlja sebe i vrstu kojoj pripadate!
  I nije to sve dragi Bjeladine Humac,jer ste opet napravali grešku u “cukanju” po toj anticrnogoskoj..antipravoslavnoj tastatur…koja nevoljno cuka ovaj službeni crnogorski jezik-azbuku? Vidite gospon Borota..pogledajte vaše prve dvije rečenice gore izblejane?Nikako da naučite..kako se piše slovo š…ž…č ? Gospodine Adio Mare..đe vodi paša”postavka”..i u koje svrhe ste je /de/plasirali: “Dosta je dobroga i postenoga svijeta pocinulo pa se nije objavljivalo…?” Gospon Bokelju,da vaša “inetervencija”,kojim slučajem nije-posledica mržnje prema ljudima druge vjere i nacije koja “remeti” mir vašoj “plavoj”vjeri”… Import- west Ercegovina-village Humac rodno mjesto vašeg rahmeti Maksa? Gospon Ilijaz Bijelićuk,možda vam smeta moje iskreno pisanje-ne i obavijest -i moje saučešće povodom smrti Č O V J E K A…Nenada Bućina! Što vam znači iskrivljeno pisanje prezimena Bućin?Jel to vježbate pisanje slova ž..ili možda da takvim pisanjem stišavate -ne vaše hormone koje nemate polazeći od vašeg biološkog porijekla-već blejanjem i omalovažavanjem stišavate vaše užegnute gene..nasleđe predaka koji su,prema vašem zvačinom stavu od 10.marta 2013 na na ovom istom Portalu… zvanično izjavili zašto ne volite ove što su šljegli s’,brda i da su isto mislili i osjećali i vaši preci?
  Gospodine V.Raspopoviću,nije šala i nije se šaliti tuđim sudbinama,ali je poučno kako treba življeti…a kako ne treba življeti polazeći od vaših nagona..koje zlopuotrebljavate u trenucima smrti čovjeka..i onako usput “po kršćanski” vi izjavljujete saučešće..iskrivljujući prezime? Vi takozvani “kršćanin” bez duše,obraza,porijekla koje počiva na mržnji prema pravoslavlju kojemu je pripadala i vaš potomak vaša pra prabaka doseljenica iz west Ercwgovine u nahodište u Kotoru?
  Zato dragi V.Raspopoviću-naš dragi Ilijaz Bijelićuku,ne zaboravtie..da,kad vam god padne u vašoj tabuli razi ….da mrzite ljude druge vjere,nacije…ne zaboravite da mržnja razara onoga koji upućuje mržnju..ali ne i onoga kojemu je mržanja upućena!
  Mnogo iskrenih pozdrava i želja za vaše brzo mentalno ozdravljjenje…šaljem vam iz ubavog mog rodnog Prčanja!

 2. Ja strasno volim ove dusebriznike koji se oglasavaju i u sve se mjesaju kao margarin. Dosta je dobroga i postenoga svijeta pocinulo pa se nije objavljivalo a sto hocete vi druze Drinjak ??? NOB je davno yavrsen a vi ste jos po sumama i gorama i vojnim odsjecima. Ne gurajte nos u tudju kužinu no sedite kod svoje kuće doma fino i ala više se smirite sa vašim komentarima. Drugu Bužćinu laka zemlja i saučešće familiji a vama želim dobro zdravlje i da stišate hormone i ostrašćenost jer su danas neka druga vremena a vaše je pasalo što bi se reklo, a fala Bogu da jes jer ste dosta toga pogrešnoga radili !!!

 3. Ilijaz Bijelićuku,alijas: Borota,Bjeladin Humac,Adio Mare,Bokelj,(Robert,Krsto Tokov,Duklja-Zeta-Crna Gora…Sekule,PWS..na Portal Analitika,Slobodna Crna Gora,javniservis.me..portal IN4S?),da znaš da sam te očekivao,jer ti ne propuštaš sijanje obiteljskog esnafa..mržnje pema drugima…druge vjere,nacije… onih, usput “šljegli” s’brda na more..kako meni odgovori-reče na ovaj portal 10 mrata 2013,na temu :”zašto kasne radovi na zgradi Luke Kotor”! Za razliku od tebe,ja se tebi zahvaljujem na učešću..koje se i sa mjeseca vidi i osjeća!
  Uživaj,Ilijaz Bijelićuku,ali ovi što ih “smoćiš”-ne voliš…što su šljegli neće ti dati mira za života tvojega…i pored tvojih nagona za “autonomnom Bokom”-zarad budunosti vaše đece… začinjenu sa “srbima i hrvatima”-koju si propagirao lanik-2012 u maju pred izbore u TIvat..dodavši tadašnjem tvom “komentaru”-blejanju i onu čuvenu:”pa i Grbljani su Bokelji i Srbi-ne pominjući i druge narode…(posebno ne većinski narod koji je -tamo tebi Borota-zapeo za isprazne moždane)..ali vjeruj,lagano i s’pošptovanjem se izgovara i piše…CRNOGOR(A)CI!!!!
  Za kraj,”zaljubljeniče” Boroto..Ilijazu Bijelićuku…u Pravoslavlje,što ti znače tvoje
  “divne hrićanske” riječi u pve dvije rečenice tvoga sramnog komentara? Ali misliš,da se ne razumiju tvoji afami poput..:”mnogi drugi dobri predobri su počinući i umrli pa nijesu tražili da se…obbbbbbbbbavještava ko je đe umro”?Posebno me intersuje ova tvoja “riječ”…puna slova i mržnje ….”obavještava”?
  Reci Iliaz Bijelićuk-Boroto,zar je zabranjeno o dobrim ljudima zboriti na ovaj Portal…a usput ne pitati tebe koji “izgore” za Crnom Gorom i Crnogorcima i ostalim koji ne baštine tvoju “pašu vjeru..koju jeste sijali”,ali nije i neće nikada uspijevati u Boki i Crnoj Gori!!!!! Sviđalo se tebi,ili ne… Boroto-Ilijaz Bijelićuk!!!!!
  Na kraju oprosti Borota,ali sam te očekivao da mi odgovriš na Portal Analitku ..na temu-Analize… Dr.Novaka Adžića…..đe blejiš pod imenom Robert i usput “srbuješ”?!
  Volim te Boroto..sa i brez “špic tvojih nameta”i neću te puštati bez kastiga,jer ja brinem o tebi i tvom mentalon (za)sklopu..i dako bog dade,uz liječenje,da ti pripomognem,u tvom vraćanju ljudskom rodu..i izbavljenju iz tame… m r ž nj e!!!
  Iskreno tvoj dobrotvor-iz ubavog rodnog Prčanja!

 4. Samo se pitam da li si ti razglasna stanica Skala radija ??? Mnogi drugi dobri, predobri su počinuči i umrli pa nijesu tražili da se obbbbbbbbbbavještava ko je đe umaro !!! Sram tze bilo još jednom !!! Neka je slava Bućinu a ti se brini za sebe i tvoje doma a ne brini tuđu brig.

 5. Gospodo Vjernici,i ostali “novovjernici”..umro je Čovjek po Imenu Nenad Ilije Bućin,bivši član Predsjedništva države koju ste vi novovjerci s’dušno oburdali prije kvarat od vijeka-za račun i po nalogu Slobe slobode!
  Potsjećam vas da je Čovjek Nenad bio sin Čovjeka Ilije Bućina,sveštenika kojega su u Srbiji u vrijeme švapske okupacije-likvidirali četnici jer nije htio služiti okupatorima!
  Neka je Slava i Hvala Č O V J E K U Nenadu Bućinu…!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].