Đuričković: Da bi zaštitila nacionalne interese, Crna Gora mora zaštiti izborni sistem od Vučića

0
Đurickovic, foto SD

Da bi zaštitila svoje nacionalne interese, Crna Gora mora zaštiti svoj izborni sistem. Nažalost, izborni sistem u Crnoj Gori je od 2020. godine pod snašnim napadima u organizaciji režima Aleksandra Vučića, naveo je međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković.

Odbijanje Srbije da, kako navodi, jedina u regionu, podijeli baze podataka o prebivalištima i državljanstvima onemogućava da se birački spiskovi srede na valjan način.

“Jasno je da samo Vučić i njegovi poslušnici u Crnoj Gori imaju korist od duplih birača. Na postojanje organizovane armije glasača, koja je ucjenjena ili plaćena od strane Vučića, za potrebe izbornog inžinjeringa u Crnoj Gori, BiH ali i Srbiji ukazujemo zadnjih par godina”, naglasio je Đuričković.

Da su tačna njihova upozorenja, potvrdio je, kaže, i Evropski parlament u svojim rezolucijama koje se odnose na posljednje izbore u Srbiji.

“Potrebno je sprovesti sve raspoložive mjere kako bi se neutralisao i najmanji uticaj režima u Beogradu na izborni proces u Crnoj Gori. Uprotivnom, i na sljedećim izborima će Vučić odlučivati ko smije da bude kandidat za predsjednika i kakav će odnos snaga biti u parlamentarnoj većini. Rušenje Vučićevih instrumenata kontrole u Crnoj Gori dužnost je svih političkih aktera ali i pojedinca, koji Crnu Goru vide kao nezavisnu državu”, zaključuje Đuričković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].