Đukanović: Sinoć smo vidjeli izliv netolerancije, agresije i primitivizma

2
Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je u intervjuu za Newsmax Adria da ga incidenti ne iznenađuju, te da su u Crnoj Gori, kao i u regionu suprostavljena dva pristupa, prozapadni kurs sa jedne i nacionalistički sa druge strane, koji je sada probuđen novim tokovima.

“Incidenti nijesu nikoga iznenadili, slavlje još manje. Razloga za slavlje pobjednika uvijek ima, ali to slavlje uvijek podrazumijeva civilizovan odnos prema drugim građanima i prema očuvanju stabilnosti Crne Gore. Mi smo sinoć vidjeli jedan izliv netolerancije, agresije i primitivizma. Pokušaja obračuna sa ljudima koji drugačije misle”, kazao je Đukanović.

On je dodao da su ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu konfrontirana dva pogleda na budućnost.

“Jedan je onaj kojeg personifikuje dosadašnji sastav vlasti u Crnoj Gori, koji naše zemlje vidi u Evropskoj uniji i u evropskom i evroatlanskom sistemu vrijednosti. Nasuprot tome imamo vrlo živahan onaj nacionalizam iz devedesetih godina koji je u novim okolnostima, nekim novim podsticajima probuđen i koji očekuje da okrene točak istorije unatrag, ali mislim da to ne može”, kazao je Đukanović.

Kada je u pitanju formiranje nove Vlade, Đukanović je ocijenio da vjeruje da ćemo uskoro vidjeti rasplet.

“Da ćemo od onih koji će raspolagati sa 41 mandatom u parlamentu dobiti ponudu za formiranje Vlade. Ja sada ne želim da nagađam”, kazao je on.

Upitan da li su stranke koje će imati 41 mandat u parlamentu tri opozicione stranke, on je kazao da će vidjeti.

“Za sada imamo takvu najavu. Dosta su udaljeni njihovi programi”, rekao je on.

Na pitanje “Da li ćete vi pokušati da utičete?”, Đukanović je kazao da ne.

“Zašto bi. Ako postoji nešto što ih zbližava to je želja da smijene DPS. Gdje ću biti ja – ja sam tu gdje sam, vrlo čvrsto uvjeren u ispravnost svojih političkih stanovišta”, kazao je Đukanović.

Antena M

2 KOMENTARI

  1. Milo hvala ti za državu i zore majske. Ja ih nijesam i neću nikada zaboraviti.
    Zato u neđelju ZA odbranu svoje države!

  2. Gledam A1. Pratim Skalu. U zadnjih 6 mjeseci ovaj avijatičar je bio gost Skale 5-6 puta,a sada i A1. Dali bi gospodine Mandiću bilo minimum profesionalno da slijedći gost bude neko iz HGI-ja? Pitanje je čisto retoričko.
    Pozdrav za Skalu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].