Đukanović: Kotor jedan od istinskih stubova moderne evropske i građanske Crne Gore

1
Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. novembra – Dana opštine Kotor.

“Kotor sa svojom u svijetu priznatom univerzalnom vrijednošću, civilizacijskim nasljeđem i jedinstvenom ljepotom, ostaje ne samo nezaobilazan element prepoznatljivosti Crne Gore, već i jedan od istinskih stubova moderne evropske i građanske Crne Gore. Bez obzira na izazove svoje duge istorije, građani Kotora su uspjeli sačuvati sklad i harmoniju, kao neprolazne vrijednosti multietničkog društva, i na njima odnjegovati antifašizam kao ideju koja je prije 76 godina doprinijela oslobođenju grada i države”, naveo je Đukanović.

Kako je dodao, u savremenoj Crnoj Gori, članici NATO-a i čvrsto na putu ka članstvu u EU, Kotor mudro koristi pogodnosti novog prosperitetnog perioda, njegujući tradiciju, čuvajući status zaštićenog kulturnog dobra svjetske baštine, time doprinoseći sve većem razvoju turizma i valorizaciji razvojnih potencijala.

“Upravo poseban status Kotora, obavezuje nas na dodatnu pažnju u sagledavanju pravaca njegovog daljeg održivog razvoja, kako bismo i generacijama pred nama omogućili uživanje vijekovnih i transnacionalnih kulturnih i istorijskih vrijednosti. Uvjeren sam da ćemo na temelju dugoročnih strateških opredjeljenja, u duhu zajedništva i razumijevanja, nastaviti putem daljeg ekonomskog razvoja i prosperiteta”, zaključio je Đukanović.

1 KOMENTAR

  1. “JEDINSTVENOM JEPOTOM”…OMEĐNOM “SPOMEN PARKOM LALA ZUBERA”-RAHMETI SAVA STROVIĆA..”JUGOOCEANIJOM” I TEMELJIMA HOTELA “FJORD”-KOJI JE ŽIVIO SAMO 19 GODINA-UBILA GA JE “PANDEMIA DrPiSveto..SVE ŠO NIJE BILO SVEZANO ZA NEBESA…MJEREĆI OD TURSKOGA RTA-OD VERIGA I OSTATU NA ZDRAVLJE -IZMEĐU DVA -OD TUNELA DO TUNELA…?!!!

    KOTORE-LIŠEN CIVIČIZACIJE…- SRETNI TI BLAGDANI I SVE OSTALO ŠTO JE POD ZEMLJOM OSTALO-(UKLJUČUJUĆI I PODPORTIK)-PRETEKLO EVO 32 GODINE-TVOJEG NASILNOG POKOPA-OD BANDE ĐORĐINA-GROBARA TITOVE JUGOSLAVIJE-ZEMLJE ČUDA U JEDAN VAKAT?!!! AMIN AMEN….

    SPREMTE SE PREMTE–DA ČUJETE PROZVANE INTAKANE KUČKE…KOJE ĆE ZALAJATI..NAKON MOG NEKROLOGA-NEPROLAZNOM KOTORU!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].