Duhovna višeslojnost Draga Dedića

2
sa otvaranja

Slavko Mandić

U bečićkom hotelu “Queen of Montenegro” sinoć je otvorena izložba slika crnogorskog slikara Draga Dedića koji živi i stvara u Parizu.

“Drago Dedić je utkan u duhovnu višeslojnost i njemu je malo ono što je mnogima breme. Njegovi su likovi ispreplijetani životi koji u sebi nose, svaki za sebe, duboku prožetost kojom se vezuju u onovremenost, upravo zbog manjka prostora koji im grabi kiseonik za udisaj više”, kazao je otvarajući izložbu novinar Slavko Mandić.

“Dedić nikada ne bi van, ostao bi unutra stotinu života i bio svoj. Ovo je njegovo umjetničko moranje koje mu, sasvim sam siguran nije najjasnije”, konstatuje Mandić.

“Dedićava inspiracija je život, i ništa više. Zapitan ne rijetko kako se snalazi u ambijentalnoj cjelini postojanja i kako mu karakterne istrajnosti mogu na platno, đe se poigravaju raznorazni kolori, sjetim se da je Drago Dedić, prvenstveno slikar od formata ali i meštar čiju ruku pokreće usađeni stvaralački nerv. Otvarajući  izložbu, prosto moram da kažem da je Drago Dedić zaslužio mnogo više od svoje države, od ljudi u njoj koji su, samo sticajem ne tako vrijednih okolnosti odlučivali upravo o vrijednostima. On zbog toga nije ozlojeđen, jer on to ne umije biti. Zbog toga je Drago Dedić jednako veliki i kao čovjek i kao slikar. A što će mu više od toga”, zaključio je Mandić.

2 KOMENTARI

  1. Ako vam iz bilo kojeg razloga smeta Slavko Mandić onda pronađi bolji momenat. Prokomentariši jer ti daje mogućnost u svom radiju i u svojim komentarima. Ovdje ispdaš više od lavandere.
    On je otvarao izložbu ovog umjetnika kojeg je umjetnik za to pozvao. Nije valjad sam došao i otvorio izložbu da bi bio viđen i prisutan svuše kako ti zajednjivo primjećuješ.Neka ga uostalom bude na mjesec ako može i ako zna kao što zna. redovna slušateljka Skala radija.

  2. Vašeg diretura ima svuda, na nivou cijele MNE on biće vedri i oblači 😉
    Teško onome ko mu se zamjeri, završiće u kakvoj basni ili bajci….a možda i na stub srama sa full imenom i prezimenom…..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].