Družili se učenici OŠ “Savo Ilić” i kotorski vatrogasci

1
mališani nijesu krili oduševljenje

U posjeti Službi zaštite i spašavanja

Učenici dva treća razreda Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote, u okviru Dječije nedjelje, a u sklopu saradnje sa lokalnom zajednicom danas su posjetili kotorsku Službu zaštite i spašavanja.

Mališani nijesu krili oduševljenje prijemom i razgovorom sa vatrogascima koji su se svojski trudili da im odgovore na sva pitanja i pokažu čime raspolažu u složenom i humanom poslu kojim se bave.

Učiteljica Vesna Popović je kazala za Skala radio da su danas u posjeti kotorskim vatrogascima koje su odabrali da posjete u dane Dječije nedjelje.

Mnogo je, po njenim riječima, interesantnih stvari sa kojima se upoznaju.

Neke od njih su novost i za učiteljicu Popović koja je istakla srdačan i topao prijem, uvjerena da će djeca imati što da pitaju vatrogasce.

Učiteljica Snežana Nedović je kazala da je lijepo što su djeca došla u vatrogasnicu da vide i da nešto nauče.

Da imaju predstavu kako je to kada se pomaže drugima i da to nije ni malo lako, ali je jako humano u tome učestvovati.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksim Mandić je kazao da je uvijek lijep osjećaj kada im u posjetu dođu najmlađi.

Učenici trećih razreda OŠ “Savo Ilić“ su pokazali oduševljenje opremom i vozilima koje imaju kotorski vatrogasci.

Mandić kaže da se vatrogasci trude da odgovore na sva pitanja i da im, sobzirom da su još mali i da im je mnogo toga nepoznanica objasne koja je njihova uloga u spašavanju i zaštiti.

Najmlađi su imali priliku da vide sve čime raspolaže Služba zaštite i spašavanja.

Izvršena je prezentacija lične i zaštitne  opreme, kako izgleda vatrogasac u punoj opremi spreman za akciju, koliko kila mora da nosi sa sobom na intervenciju kako djeluje i što radi.

Mandić je naglasio da ovakva posjeta koristi i pripadnicima Službe i da i oni imaju što da nauče.

Posebno se raduju susretom sa najmlađima koji im, svojim pitanjima, smijehom i žagorom odagnaju misli sa brojnih intervencija, složenih i teških.

A djeca su kao djeca imala mnogo pitanja, ali nama kazala da se osjećaju lijepo u društvu sa vatrogascima.

Jelena je kazala da je joj je super i da voli vatrogasce, Stevan je kazao da je prvi put u vatrogasnici i da je sve super, da voli vatrogasce i da je ulazio u vatrogasno vozilo i da mu se sviđa i da će da bude vatrogasac kad poraste.

Vedrana je takođe oduševljena i želi sve da vidi.

Pitaće vatrogasce što rade kada nemaju posla.

Djeca će pitati vatrogasce koje materijale gase, kako gase požar, rade li i druge poslove osim što gase vatru.

Nakon druženja u prostorima Službe zaštite i spašavanja i priče uz sokić koji su za njih pripremili vatrogasci, mališani su nastavili dalje uz obećanje da će ponovo doći.

Ovakvi susreti su, po riječima učiteljica Vesne Popović i Snežane Nedović, korisni i potrebni djeci i oni će se nastaviti i u narednom periodu.

lijepa slika

1 KOMENTAR

  1. Divno druženje i poučan dan za učenike trećih razreda.Komplimenti komandiru i saradnicima za jednu od ljepših saradnji sa lokalnom zajednicom.Otišli smo kući obogaćeni novim saznanjima i srećni sto takvi ljudi postoje u našem gradu.
    S poštovanjem, učiteljica Vesna.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].