Drumovi će poželjet’ ludaka

3

 

Kako mediji izvještavaju, SDT Vladimir Novović, dobitnik je godišnje nagrade “Šampion borbe protiv korupcije” američkog Stejt departmenta, a uručio mu je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Kao dijete sam obožavao  kaubojske filmove, ali za razliku od mojih drugara, uvijek sam navijao za Indijance, kada se o takvom sukobu radilo. Do dana današnjega je ostao princip da se uvijek nađem na strani slabijega, strani ugroženoga. Sjećam se dobro da su kolonizatori američkim Indijancvima davali neke bezvrijedne staklene đinđuve i tako dobijali zlato, kako su ga Indijanci nazivali, „žuto kamenje“! Kasnije su im davali „vatrenu vodu“ i njome kupovali duše!

Od tog vremena se, izgleda, ništa nije promijenilo u ponašanju „Amera“ i njihovih „emisara“  na Starom Kontinentu! Očigledni „egzemplari“  su Gabrijel Eskobar, Džudi Rajzing Rajnke, Kristofer Hil! Umjesto staklenih đinđuva oni nam sada nude Otvoreni Balkan, pravoslavnu „Džamahiriju“ u srcu Evrope, a dželatima  suverene i međunarodno priznate, Crne Gore, članice NATO saveza, „šakačke“ daju počasne doktorate,  nagrade za borbu protiv organizovanog kriminala, iako bi  dobitnicima tih nagrada pozavidio i čuveni narko bos  Carlo Escobar, „kralj kokaina“, koji je  iz zatvora upravljao Klumbijom, kao što i naši „pravednici“  iz  narko „klanova“ (klanovi su u Škotskoj plemićka  bratstva-koja ironija!!!) upravljaju   iz zatvora  Budvom i drugim opštinama đe mogu imati uticaja!

Sa druge strane imamo Ruse, koji nam takođe daruju „šarene laže“ i čine da  naša Crna Svetinja bude onaj prostor između „čekića i nakovanja“ presrećna što se neko śetio da od nas napravi „topovsko meso“!

Tako je bilo i najnovijeg rata! „Borićemo se do posljednjeg Crnogorca“, sprdali su se  kreatori tzv. Velike Srbije! A onda  se valja podśetiti proročke pjesme Vita Nikolića:

Drumovi će poželjet’ ludaka,
a ludaka više biti neće,
vjekovima za njima će plakat’
ojađeno nebo i drveće.

Na gradove udariće trava
i zavesti svoju strahovladu,
svi cvjetovi ostaće bez glava
da bi bili sa travom u skladu.

Neće biti toga ko će smjeti
da posumnja u sve k’o do sada,
poput teške omorine ljeti
svijetom će vladati dosada.

I ljudi će poći u povratak,
opčinjeni miniulim stoljećem…
Drumovi će poželjet’ ludaka,
a ludaka više biti neće…

Vito je pisao o proroku Matu Glušcu, ne sluteći da će i sam postati prorok!

3 KOMENTARI

  1. I otišao veliki Vito u san,u pjesmu u riječ u čovjeka!
    Najvažnija nagrada je ona kojom sebe nagradimo mirom istinom.
    Mogu li nagrađeni do nje?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].