Dragocjena iskustva iz Brisela

0

Predsjednica Opštine Kotor Marija Maja Ćatović učestvovala je u radu devete manifestacije “Otvoreni dani – Evropska nedjelja regiona i gradova” u Briselu u organizaciji Komiteta regiona EU i Direkcije za regionalnu politiku Evropske komisije.

“Otvoreni dani” okupili su predstavnike iz čitave Evrope, donosioce odluka na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, kao i predstavnike biznis sektora, organizacija civilnog društva i investitore.

Predstavnici Evropske komisije, Jadransko-jonske inicijative, Jadranskog Euroregiona i IPA; te državnih i lokalnih vlasti iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske razgovarali su o Jadransko-jonskom makroregionu, kao novom okviru prekogranične saradnje.

Predsjednica Ćatović je podsjetila da Kotor, kao jadranska luka, podržava institucionalizaciju makroregiona, što je i istakla u svom izlaganju na panel-diskusiji u okviru Evropske nedjelje regiona i gradova.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].