Donatorski koktel Fondacije “Petar Lubarda”

0
Predsjednica Fondacije Đina Lazar

Fondacija “Petar Lubarda” i Opština Kotor, organizovale su u petak 14. oktobra u kotorskom hotelu “Cattaro” donatorsko veče.

Prisutne  pozdravila Marija Ćatović, gradonačelnica Kotora, a o životu i djelu Petra Lubarde govorila je Đina Lazar, predsjednica Fondacije i slikar Đuro Lubarda.

Opština je, i pored pomanjkanja sredstava, donirala hiljadu eura, Luka Kotor 500 i Invest Montenegro 500 eura.

Član Fondacije, skulptor i likovni kritičar Bogdan Musović donirao je dvije svoje skulpture, a bilo je i slikara koji su Fondaciju pomogli svojim radovima.

Veče je u potpunosti uspjelo jer u prvom planu nije bilo da se obezbijedi što više sredstava već da se prisutni upoznaju sa veličanstvenim djelom velikog slikara Petra Lubarde koji je radio i stvarao rame uz rame sa velikim Pikasom i čuvenim slikarima toga doba.

Na večeri je prikazan i dokumentarni film o Petru Lubardi iz fundusa Televizije Crne Gore, tada TV Titograda.

Veče su muzički bojili profesorici Srednje muzičke škole Vida Matijan, a predstavljena je i aktivnost Fondacije, kao i projekcija obnove rodne kuće Petra Lubarde.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].