Dom učenika i studenata u Kotoru prima prve stanare, spreman za rad u uslovima korone

0
Studentski dom u Kotoru

Branko Ivardić

Dom učenika i studenata „Spasić-Mašera“ u Kotoru spremno dočekuje svoje stanare i prati rad škola i fakulteta u svijetlu pandemije COVID-19.

U aprilu je zatvoren Dom zbog korona virusa, a otvoren za junski ispitni rok, kako bi studentima bilo omogućeno da obave ispite.

Vrata ovog Doma ponovo su bila zatvorena u junu, podsjetio je za Skala radio Branko Ivardić, direktor ovog Doma.

Ove godine upravo zbog korona virusa u Domu nije bilo sezonskog rada niti su njegovi kapaciteti bili izdati turistima, kako je to običaj i od čega je ova ustanova zarađivala, a sredstva ulagala u uređenje kapaciteta i poboljšanju uslova za đački i studentski život, kazao je on.

Zaposleni su za vrijeme ljetnjih mjeseci obavljali tekuće popravke u Domu, kako bi u punoj funkciji dočekao svoje stanare.

Đački i studentski Dom u Dobroti 28. septembra je ponovo počeo sa radom i trenutno se useljavaju studenti prve godine, a u toku je konkurs za studente druge, treće i četvrte studijske godine i traje do petka 2. oktobra, nakon čega će raditi komisija za raspodjelu, naveo je Ivardić.

Za nekih desetak dana se očekuje useljenje studenata starijih godina, ali sve u zavisnosti od razvoja epidemije koronavirusa, kazao je on.

Takođe je završen konkurs za prijem učenika i primljeno je njih 50.

U ovom trenutku Dom će useljavati samo učenike prvog razreda srednjih škola, a učenici starijih razreda će se useljavati u zavisnosti od rada škola, a sve na osnovu uputstava NKT-a.

Dom učenika i sudenata prati rad škola i fakulteta u Kotoru, kazao je Ivardić, uz podatak da ovaj dom ukupno ima 250 mjesta i biće odvojene dvije sobe za eventualno oboljele učenike ili studente od korone, dok se ne upute na adekvatnu njegu i pomoć.

Na osnovu zahtjeva Doma, dobijena je sva potrebna oprema za rad u uslovima pandemije.

Resorno ministarstvo je obezbijedilo dovoljan broj zaštitnih maski, vizira, dozera.

Dom raspolaže sredstvima za suho pranje ruku, za dezinfekciju, tečnim sapunima u količinama za rad za tri mjeseca.

Cijene u Domu su iste, kao i prošlogodišnje, i sva tri obroka koštaju 22 eura, a 6,5 eura je smještaj, podsjetio je Ivardić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].