Dom starih uskoro u novom ruhu

0
Radovi u Domu starih u Risnu

Zoran Vukićević

Zoran Vukićević

Radovi na rekonstrukciji objekta Psihogerijatrije i velikog parka u krugu Doma starih u Risnu su pri kraju i biće završeni u roku 11. avgusta.

Nakon 40 i više godina obnovljen je krov, urađena je nova fasada i eloksirana bravarija na staroj zgradi gerijatrije i ovaj posao koštao je oko 135 hiljada eura.

Za sljedeću godinu se planira sanacija gerijatrije i iznutra, kako bi se prostor osavremenio i prilagodio za stanare koji su smješteni u ovom objektu.

Radovi na uređenju parka, u iznosu od oko 140 hiljada eura, takođe teku planiranom dinamikom, a rok završetka ovih radova je početak septembra, kaže za Skala radio Zoran Vukićević, direktor Doma starih “Grabovac” u Risnu.

Park obuhvata prostor od 2,6 hiljada metara kvadratnih, ima dvije velike fontane, dosta kultivisanog zelenog prostora, i potpuno je prilagođen osobama sa invaliditetom, a jedan dio i osobama sa težim oblicima demencije, kaže on.

Vukićević vjeruje da će se novi kompleksi svečano otvoriti 1. oktobra na Međunarodni dan starih i Dan Doma starih u Risnu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].