Događaj u Kotoru 2011. riječju odbornika lokalnog parlamenta

3
Kotor

odbornici

odbornici kotorskog parlamenta

Na pitanje Skala radija koji je događaj obilježio 2011.  godinu u Kotoru upućeno odbornicima lokalnog parlamenta, Josip Gržetić ispred HGI izdvaja nautički turizam po kome je Kotor postao prepoznatljiv.

On izdvaja i loš Zakon o Morskom dobru.

Za Branka Nedovića ispred SDP-a su urbanistički planovi koje je u velikom broju donio lokalni parlament, jer će se konačno postaviti standardi kojim će se spriječiti devastacija prostora divljom gradnjom.

Boris Kustudić ispred DPS-a je kazao da je ovu godinu u Kotoru obilježila transformacija Regionalnog zavoda za zaštitu kulture u Upravu i Centar za konzervaciju i arheološka istraživanja.

Mato Pasinović, ispred Liberalne partije potencirao je diskusiju oko Menadžment plana i Zakona o zaštiti prirodnog i  kulturnog nasljeđa Kotora, koja je pokrenula buicu nezadovoljstva građana zbog lošeg  statusa Kotora.

Istog mišljenja je i Martin Popović iz SNP-a koji kaže da ovi zakoni unižavaju Kotor kao grad i potpuno blokiraju njegov razvoj.

Događaj godine je prema riječima Popovića buđenje svijesti građana o posebnom značaju Kotora i njegovog statusa u Crnoj Gori.

Nikola Konjević, predsjednik Skupštine opštine nam je kazao da je značajno to što je Kotor u 2011. pozicioniran kao glavna kruzing destinacija u Crnoj Gori.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].